Mircea Govor, fost președinte PSD Satu Mare, condamnat la închisoare

Narcis Popa |
Data publicării:

 Fostul preşedinte PSD Satu Mare și vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Satu Mare, la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care era acuzat de şantaj şi intervenţii la ANAF pentru numirea unor persoane la AJFP. Decizia nu e definitivă.

Magistrații Tribunalului Satu Mare au decis, luni, în primă instanță, condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare a lui Mircea Govor, fost preşedinte PSD Satu Mare și vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Decizia nu e definitivă.

Mircea Govor a fost condamant pentru o faptă de șantaj și achitat pentru două.

„Condamnă pe inculpatul G. M. V., pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj (..) la o pedeapsă de: 2 ani închisoare. (...) achită pe acelaşi inculpat, de sub acuzația săvârșirii infracțiunii de șantaj. (...) achită pe acelaşi inculpat, de sub acuzația săvârșirii infracțiunii de șantaj. (...) dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei aplicate mai sus inculpatului, pe durata termenului de încercare de 4 ani", se arată în încheierea de ședință a magistraților Tribunalului Satu Mare.

Sumele recuperate de stat

 

Instanța a decis și confiscarea sumei de 124.800 de lei de la Mircea Govor, „sumă ce a făcut obiectul infracţiunii de şantaj descrise în cuprinsul rechizitoriului".

Gavor trebuie să plătească și 20.000 de lei cheltuieli judiciare.

Ceilalți doi inculpați din dosar, respectiv fostul senator Valer Marian şi omul de afaceri Mirel Vlas, acuzaţi de complicitate la şantaj în formă agravată, au fost achitați.

În 17 noiembrie 2015, procurorii DNA au făcut 16 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Satu Mare şi Botoşani, într-o cauză penală privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2010 - 2015, fiind vizate şi sediul ANAF şi cel al Consiliului Judeţean Satu Mare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel