Minore românce forţate să se prostitueze în Irlanda. Proxenetul care le ducea câştiga sute de mii de euro de pe urma lor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de instituţie.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a stabilit că, în perioada 2011 - 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, acţionând împreună cu o altă persoană, inculpatul I.A.G., a recrutat direct şi nemijlocit prin inducere în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată şi cu privire la condiţiile de lucru, mai multe persoane vătămate minore şi majore.

Ulterior, le-a asigurat transportul, adăpostirea şi primirea în locaţii închiriate pe teritoriul Irlandei, le-a transferat în alte locaţii de pe teritoriul Irlandei sau din Irlanda în Italia şi invers, le-a supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale pe perioade cuprinse între două luni şi doi ani.

În acest scop, inculpatul a folosit constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, împovărându-le cu datorii fictive, beneficiind în această modalitate de cea mai mare parte a sumelor de bani obţinute de victime (aproximativ 475.000 de euro).

La data de 8 iunie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO, au efectuat un număr de trei percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate documente, medii de stocare şi corespondenţă.

Inculpatul urmează să fie prezentat, marţi, Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel