Ministrul Novak, ARGINT la Jocurile Paralimpice, la cursa de urmărire individuală 4000 m. România stabilește două premiere

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Eduard Novak
Eduard Novak

Ministrul Eduard Novak a obținut argint la proba de urmărire individuală 4000 m. de la Jocurile Paralimpice disputate la Tokyo. Astfel el marchează două premiere:  primul ministru în funcție care participă la Jocurile Paralimpice și primul care câștigă o medalie.

Ciclistul Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului din Guvernul Cîțu, a câștigat medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că ministrul Eduard Novak a câștigat medalia de argint la cursa de urmărire individuală 4000 m de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

„Argint pentru Novak Eduard! Ministrul sportului a câștigat argintul la proba sa favorită, cursa de urmărire individuală 4000 m. De acum nu doar că el este primul ministru în funcție care participă la Jocurile Paralimpice, ci și primul care câștigă o medalie atât de importantă! Felicitări, Ede! Suntem mândri de tine!“, a scris Kelemen Hunor pe pagina sa ded Facebook. 

Ministrul Novak, ARGINT la Jocurile Paralimpice

 

„Azi alerg pentru aur! M-am calificat deja în finala cursei de urmărire individuală 4000 m și mă voi confrunta cu principalul meu rival în această probă, Jozef Metelka. Rezultatul confruntării noastre de astăzi va fi decis și de șansă“, anunțase astăzi ministrul Novak.

Novak a fost întrecut în finală de slovacul Jozef Metelka, la fel cum s-a întâmplat în calificări.

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak (44 ani), aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio (judo - cat. 60 kg).

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, obiectivul fiind câştigarea a trei medalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel