Ministrul Muncii, declaraţii de ULTIMĂ ORĂ. "Ne-am făcut TEMELE. Asteptăm promulgarea BUGETULUI"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că amânarea legii bugetului împiedică măsurile de ocupare a forţei de muncă demarate de Guvern.

"Avem foarte multe măsuri de încurajare a ocupării forţei de muncă. (...) Prin aceste măsuri de ocupare noi încurajăm calificarea persoanelor care nu au o calificare, dar încurajăm şi mediul de afaceri, dând mediului de afaceri o gură de aer, anume 2.250 lei per angajat pe lună, pe perioada cât ţine această măsura de încurajare a ocupării", a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Ministrul muncii a vorbit şi despre amânarea promulgării bugetului pe 2019, după ce preşedinntele a retrimis proiectul la reexaminare în Parlament.

"Înseamnă că suntem in imposibilitatea de încheiere de noi convenţii cu oamenii de afaceri, cu mediul privat. Cele care sunt în curs, încheiate de anul trecut, le achităm. Dar nu putem crea noi locuri de muncă prin aceste măsuri de suvenţionare a uceniciei a persoanelor care nu au avut serviciu până la 45 ani, a susţinătorilor monoparentali şi a tuturor măsurilor de ocupare. Şi în final, înseamnă o rea absorbţie a fondurilor europene. Practic, suntem în imposibilitatea de a mări absorbţia.

Avem contracte deja încheiate pentru 400 de milioane de euro, suntem cu două fişe în aşteptare pentru încă aproximativ 200 mililoane de euro. Noi ne-am pregătit, ne-am făcut temele. Aşteptăm promulgarea bugetului", a mai declarat ministrul Muncii la Antena 3.

Marius Budăi se întâlneşte zilele acestea cu toţi directorii din cadrul Casei Naţionale de Pensii şi de la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

 

 

[Citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel