Ministrul german al sănătăţii susţine că restricţiile funcţionează, dar nu vorbeşte încă despre ridicarea lor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat miercuri că rata de infectare cu coronavirus a scăzut în ţară, dar nu şi-a luat niciun angajament privind ridicarea restricţiilor introduse pentru luna noiembrie, relatează dpa.

Există în continuare o creştere zilnică a numărului de cazuri "dar este mai puţin puternică. Acest lucru este încurajator pentru moment dar nu este suficient", a declarat Spahn pentru RTL şi ntv.

El a subliniat că ar fi prea devreme să vorbească despre "un punct de cotitură".

Declaraţiile ministrului intervin în contextul în care Istitutul Robert Koch (RKI), a raportat o creştere zilnică cu 18.487 de infectări, ceea ce ridică numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 de la începutul pandemiei la 705.687.

Creşterea a fost cu 3.155 mai mare decât cea de marţi şi mai mare decât cea din aceeaşi zi a săptămânii trecute, când s-au înregistrat 17.214 de cazuri noi.

RKI a precizat că bilanţul total al morţilor de COVID-19 a crescut cu 261 miercuri, ajungând la 11.767.

 

„Vedem acum un trend pozitiv”



Mai târziu în cursul zilei de miercuri, guvernul federal a făcut declaraţii similare cu cele ale lui Spahn, purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer afimând totuşi că al doilea val nu a ajuns încă la momentul de vârf.

"Vedem acum un trend pozitiv, dar rămâne să vedem dacă avem de a face cu o întrerupere a circuitului", a spus Demmer.

Pe 2 noiembrie, Germania a închis restaurantele, barurile, instituţiile culturale şi locurile de petrecere a timpului liber într-o tentativă de a limita răspândirea exponenţială a coronavirusului, în contextul unor preocupări tot mai mari că sistemul sanitar al ţării putea fi depăşit în termen de săptămâni.

De asemenea, au fost introduse restricţii dure la libertatea de adunare, conform cărora doar membrii a două gospodării mai pot să se întâlnească. Regulile de purtare a măştilor au fost extinse în mai multe zone urbane.

Luni, cancelarul Angela Merkel urmează să poarte convorbiri cu premierii celor 16 landuri pentru a discuta despre răspunsul la pandemie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel