Ministrul de Externe albanez a solicitat României SPRIJIN pentru reconstrucția de după cutremurul devastator

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură YouTube.com
Sursa foto: captură YouTube.com

Ministrul pentru Europa și afaceri externe din Albania, Gent Cakaj, a solicitat, într-o convorbire telefonică cu omologul său din România, Bogdan Aurescu, sprijinul pentru eforturile de gestionare a efectelor cutremurului și pentru reconstrucția care va urma în Albania.

"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, (vineri - n.r.) o convorbire telefonică cu ministrul-în exercițiu pentru Europa și afaceri externe din Republica Albania, Gent Cakaj, la inițiativa acestuia. Oficialul albanez a adresat mulțumiri deosebite României pentru ajutorul de urgență acordat de România prin intervenția echipei de salvare-căutare din România, care a fost deosebit de utilă. Ministrul Gent Cakaj a solicitat sprijinul României și în eforturile de gestionare a efectelor cutremurului și de reconstrucție care vor urma. Totodată, a informat despre posibilitatea organizării unei conferințe internaționale a donatorilor pentru Republica Albania", se arată într-un comunicat al MAE, remis, vineri, MEDIAFAX.

Ministrul român de Externe i-a transmis omologului său albanez că Guvernul analizează modalitățile prin care România poate oferi asistență suplimentară în Albania.

"Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat mesajul de solidaritate cu poporul albanez și condoleanțe pentru familiile zecilor de persoane decedate și de însănătoșire grabnică pentru sutele de persoane rănite în urma cutremurului din 26 noiembrie 2019. A exprimat disponibilitatea de continuare a sprijinului țării noastre și în perioada următoare și a transmis omologului albanez că la nivelul Guvernului României sunt în curs de analiză modalități de asistență suplimentară ale României pentru R. Albania", potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel