Ministrul Apărării, postare cu subînţelesuri despre „vocea idioților“, „răcnetele proștilor“ și „șoaptele mieroase ale ticăloșilor“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Vasile Dincu
Vasile Dincu

Aşteptat să îşi lămurească situaţia din Guvern după declaraţiile legate de războiul din Ucraina, pentru care a fost criticat şi chiar i s-a cerut demisia, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a făcut o postare interesantă în urmă cu puţin timp pe pagina sa personală de Facebook.

Dîncu a ataşat câteva fotografii cu el dintr-o librărie şi a scris că în acest loc "'nu se aude vocea idioţilor nici răcnetele proştilor şi nici şaptele mieroase ale ticăloşilor nu pătrund până aici. Aici este un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii şi mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează. De aici îţi poţi lua energia pentru a ignora tembelismul solemn şi puţinătatea de minte"'. 

Ministrul apărării, postare cu subînţelesuri despre „vocea idioților“, „răcnetele proștilor“ și „șoaptele mieroase ale ticăloșilor“

 

Redăm integral mesajul ministrului Apărării:

 

„Paradisul ascuns din mijlocul orașului

După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altădată mi-am petrecut multe ore și zile: librăria Filigranes. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume și o liniște incredibilă. Aici nu se aude vocea idioților, liniștea este întreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărțile te așteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici.

De aici îți poți lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Îți dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din cărți ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niște amărâte de coperți de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar in care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează.

Aici mediocrii și impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetățenie aici, nici statut de refugiat.

In fine, prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului și tăcerii!“, a a scris Vasile Dîncu pe pagina sa de Facebook cu puțin timp în urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel