Ministru ceh: Starea de urgenţă din cauza pandemiei de COVID ar putea dura până la Crăciun

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
spital_covid
spital_covid

Starea de urgenţă declarată în Republica Cehă din cauza pandemiei de coronavirus ar putea dura până la Crăciun, a avertizat duminică ministrul de interne Jan Hamacek.

 

Revenirea la normalitate nu este o chestiune de zile, ci mai degrabă de săptămâni şi luni, dacă ne referim la timpul necesar pentru ca numărul de noi infecţii zilnice să revină la sute, a declarat el pentru postul ceh de televiziune CT, conform agenţiei germane de presă DPA.

Cel mai recent bilanţ al autorităţilor a arătat 11.428 de cazuri noi în 24 de ore. Peste 3.250 de persoane au murit de când a început pandemia. Camera Deputaţilor, camera inferioară a parlamentului ceh, a aprobat vineri o prelungire a stării actuale de urgenţă până cel puţin pe 20 noiembrie. Aceasta include o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, precum şi închiderea şcolilor, restaurantelor şi a majorităţii afacerilor.

Ţara a trecut prin primul val de coronavirus din primăvară relativ nevătămată, dar de atunci se luptă cu o creştere rapidă a ratei de infecţie, din septembrie. Opoziţia a cerut o comisie parlamentară de anchetă. "Dacă guvernul a spus în primăvară că a salvat mii de vieţi, atunci trebuie să-şi asume şi responsabilitatea pentru morţi", a spus fostul ministru al finanţelor Miroslav Kalousek.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel