Ministerul Sănătății nu mai are bani de salarii

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministerul Sănătății nu mai are bani. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță într-un comunicat că preia plata creșterilor salariale pentru personalul auxiliar de sănătate,medici și asistenți.

Preluarea plăților de către CNAS se face în baza unui ordin comun semnat de șeful Casei, Răzvan Vulcănescu, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

"Finanțarea influențelor financiare determinate de creșterile salariale care se acordă în anul 2019 pentru personalul auxiliar din unitățile sanitare publice va fi asigurată din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-un mecanism similar celui prin care se finanțează și influențele financiare determinate de creșterile de salarii ale personalului medical din aceleași spitale, conform unui Ordin comun semnat de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și de Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.", se arată în comunicat.

"Ordinul pe care l-am semnat împreună cu doamna ministru și care a fost publicat în Monitorul Oficial transpune în practică prevederile Ordonanței de Urgență nr. 35/2019 și totodată soluționează problema sursei de finanțare a majorărilor salariale din spitalele publice într-o manieră care evită apariția unor dificultăți bugetare pentru acestea” - a declarat Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel