Ministerul Justiției nu mai are niciun secretar de stat. Oamenii aduși de Iordache și Toader, dați afară

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministerul Justiției nu mai are niciun secretar de stat, după eliberarea din funcție, la cerere, a judecătorului Mariana Moț. Decizia de eliberare din funcție a fost semnată luni seară de premierul Viorica Dancilă.

Mariana Moț, judecător la Curtea de Apel Craiova, a fost adusă în minister în ianuarie 2017, înainte de adoptarea OUG 13/2017, de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache.

După plecarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru, au plecat pe rând și secretarii de stat aduși de acesta: Sebastian Costea și Nicolae Popa.

Pentru o scurtă perioada, când acest minister era condus de Ana Birchall ca interimar, a fost numit ca secretar de stat fostul judecător Ion Popa, fost director de resurse umane în MJ pe vremea Rodicăi Stănoiu. Ion Popa a demisionat, însă, după doar trei săptămâni de la numirea în funcție.

 

Blocaj la MJ?

 

Situația este critică în MJ, după ce premierul Viorica Dancilă nu ar fi semnat până în prezent propunerile de secretari de stat făcute de ministrul Ana Birchall, susțin susre citate de Digi24.

Premierul ar fi amânat aprobarea secretarilor de stat, existând însă nemulțumiri ale liderilor PSD legate de refuzul Anei Birchall de a promova la Ministerul Justiției oameni de partid sau propuși de partid. Ministrul ar fi respins categoric implicarea PSD în minister, susțin sursele citate, fapt care i-ar fi atras furia colegilor.

Digi24 arată că una dintre propunerile făcute de ministru pentru un post de secretar de stat este Gheorghe Muscalu, fost șef al DIICOT și fost vicepreședinte al CSM.

Surse judiciare au confirmat pentru Ziare.com că numele lui Muscalu este vehiculat petru această funcție.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel