Miniștrii ACUZĂ: „Iohannis BLOCHEAZĂ activitatea Guvernului!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Aceste aspecte tehnice vor fi lămurite de Curtea Constituţională.

„Preşedintele Klaus Iohannis acţionează în mod evident împotriva literei şi spiritului Constituţiei, blocând activitatea unui guvern rezultat din alegeri şi votat de Parlament”, a scris, astăzi, pe contul de Facebook, Radu Ştefan Oprea, ministrul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului.

Aceste aspecte tehnice vor fi lămurite de Curtea Constituţională, a adăugat el.

„Rămâne însă întrebarea care este gândirea politică a domnului Iohannis sau a celor care îl sfătuiesc. Pare a fi un amestec de gesturi iraţionale, jigniri şi frustrarea faptului că nu are 'Guvernul lui' în momentul în care România preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este de neînţeles discursul dublu al domnului Iohannis - în vizitele externe laudă performanţele economice ale României, iar în discursurile din ţară prezintă lucrurile pe dos. Nu voi răspunde cu jigniri sau cu aceleaşi epitete din zona judiciară”, a adăugat oficialul guvernamental.

Potrivit acestuia, Guvernul rămâne concentrat pe politicile publice gândite să aducă dezvoltare şi creşterea nivelului de trai.

„Avem capacitatea de a duce la capăt un mandat de succes în fruntea Consiliului, iar acest fapt a fost confirmat de liderii principalelor instituţii europene. Contribuabilii şi antreprenorii aşteaptă soluţii concrete şi nu un scandal politic permanent”, a susţinut Oprea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că aşteaptă decizia CCR la sesizarea Guvernului în cazul remanierii de la Transporturi şi Dezvoltare Regională, după care va acţiona constituţional.

„Dacă s-a ajuns în această fază, să se cheme Curtea Constituţională să stabilească ce avem de făcut, bineînţeles că voi aştepta decizia CCR, după care voi acţiona constituţional. (...) Sunt multe hârtii (primite de la Guvern - n.r.), cu anexe, iar toate aceste lucruri vor fi explicate în detaliu în documentele pe care le vom trimite la CCR şi veţi vedea atunci că punctul nostru de vedere este unul consolidat, unul corect, iar cel al Guvernului, vom vedea cum va fi apreciat. (...) Deocamdată, nu mai fac nimic în această speţă, până când CCR va lua o decizie”, a arătat el, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni, întrebat dacă va accepta propunerile pentru numirea noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională înaintea unei decizii a CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel