Mini-bursă pentru elevii români, asigurată de locuitorii unui oraș din Austria: „Fiecare locuitor din Bildein donează un euro"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

„Fiecare locuitor din Bildein donează un euro". Sub acest slogan, locuitorii din Bildein - un orășel din districtul Güssing din statul austriac Burgenland, înființează o mini-bursă pentru elevii români. Primii bani au ajuns deja la trei beneficiari.

Un euro pentru fiecare rezident din Bildein pentru studenții români:

Locuitorii din Bildein s-au unit pentru a finanța o mini-bursă pentru trei studenți români din orașul Lăpuș. Sub sloganul "Fiecare locuitor din Bildein donează un euro", comunitatea a reușit să strângă un total de 341,55 euro.

Mini-bursă pentru elevii români, asigurată de locuitorii unui oraș din Austria

 

Inițiativa a fost organizată de consilierul Bildein Europa, Adella Glocknitzer, originară din Lăpuș. Fondurile au fost împărțite între Diana, Sergiu și Carmen, care au fost cei mai buni trei elevi din comună în anul 2022. Primarul Cristina Buda și directorul școlii, Gianina Brisc, s-au alăturat acestora pentru a sărbători gestul comunității austriece.

Mulțumită donațiilor dumneavoastră de la Kaufhaus Knopf, Konditorei Lendl's Backstube și direct către Adella, am reușit să strângem 341,55 euro și să îi înmânăm celor mai buni trei elevi: Carmen, Sergiu și Diana. Bucuria și surpriza au fost enorme!“, relatează publicația locală bildein.at.

„Fiecare locuitor din Bildein donează un euro"

 

Copiii habar nu aveau ce îi așteaptă și de ce au fost nevoiți să se întâlnească toți trei în piața principală a satului la chemarea directoarei școlii, Gianina Brisc!

Primarul comunei Lăpuș, Cristina Buda și Maria (mama Adellei) au fost prezente și au prezentat cadourile.

Acest act de generozitate și de susținere a comunității este o mărturie a spiritului din Bildein, o localitate cu o populație de doar 340 de persoane. Campania "Un euro pentru fiecare locuitor din Bildein" nu numai că a oferit sprijin financiar elevilor aspiranți, dar a încurajat, de asemenea, un sentiment de unitate și un scop în rândul locuitorilor orașului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel