Militarii ucraineni se pregătesc de "o ultimă bătălie" în Mariupol: "Să vă amintiţi de noi cu un cuvânt bun"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Militarii ucraineni se pregătesc de  o ultimă bătălie în Mariupol - Să vă amintiţi de noi cu un cuvânt bun
Militarii ucraineni se pregătesc de o ultimă bătălie în Mariupol - Să vă amintiţi de noi cu un cuvânt bun

Armata ucraineană din orașul-port Mariupol a anunţat, luni, că se pregăteşte de "o ultimă bătălie", din cauza "epuizării” muniţiei". Orașul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, este asediat de către armata rusă de peste 40 de zile, relatează AFP.

"Azi (luni) va fi probabil ultima bătălie, pentru că ni se epuizează muniţiile. Unii dintre noi vom muri, alţii vom fi luaţi prizonieri", scrie într-o postare pe Facebook a 36-a Brigadă a Marinei din cadrul forţelor armate ucrainene. 

"Suntem pe cale să dispărem lent. Nu ştim ce se va întâmpla, dar vă cerem să vă amintiţi (de noi) cu un cuvânt bun", le cere brigada ucrainenilor.

"Timp de peste o lună, am luptat fără o reaprovizionare cu muniţie, fără hrană, fără apă" şi "am făcut posibilul şi imposibilul", afirmă brigada, care regretă lipsa de ajutor "de la Comandamentul armatei şi de la preşedintele" Volodimir Zelenski.

Citeste si. Dezastru umanitar la Mariupol: Peste 160.000 de civili sunt în continuare fără hrană, căldură, apă și mijloace de comunicare 

Aleksei Arestovici, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a spus că este foarte dificil să se vină în ajutorul forţelor ucrainene din Mariupol, întrucât oraşul se află sub asediu, iar în zonă sunt concentrate importante trupe ruseşti, potrivit UNIAN.

 

Zelenski: "Au distrus complet Mariupolul şi l-au făcut cenuşă"

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se gândeşte la "zecile de mii" de oameni care au fost ucişi în oraşul Mariupol, asediat de armata rusă, şi a cerut Coreei de Sud un ajutor militar, într-un discurs, prin videoconferinţă, în Parlamentul sud-coreean, în care a acuzat Rusia de "distrugerea completă" a acestui oraş situat în sud-estul Ucrainei, relatează AFP.

Vezi si: Orașul Mariupol, transformat într-un lagăr al morții. Invadatorii ruși ard ucrainenii uciși în crematorii mobile

"Era un oraş cu o jumătate de milion de locuitori. Ocupanţii l-au asediat şi nu permis să se trimită apă şi hrană. Ruşii au distrus complet orașul Mariupol şi l-au făcut cenuşă. Cel puţin zeci de mii de cetăţeni ai Mariupol-ului au fost ucişi", a declarat el. Zelenski acuză Rusia de faptul că vrea să facă din Mariupol "un exemplu de oraș demolat".

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel