EXCLUSIV  Milionarul Sorin Constantinescu, despre șansa românilor din Diaspora să se întoarcă acasă: Regulile se schimbă în timpul jocului

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Milionarul român Sorin Constantinescu a vorbit, la emisiunea Diaspora în direct,  despre șansa românilor din Diaspora de a se întoarce acasă.

Creșterea salariilor în România este acum o șansă pentru românii din Diaspora? Dacă privim cel puțin zona asta a Bucureștiului. În zona Clujului salariile au crescut exponențial față de ce era în anii 2000.

"Au crescut, dar și costurile au crescut foarte mult. Și chiriile au crescut foarte mult, și prețul la alimente a crescut foarte mult. Acuma da, într-adevăr, în București salariul e mai mare. Sau în Cluj. Vorbim de o medie de 4000-5000 de de RON, adică 1.000 euro, dar și costurile sunt duble decât la Galați sau la Suceava.

Societatea în care trăim e nesigură, pentru că regulile se schimbă în timpul jocului, se schimbă peste noapte. Un antreprenor, care își face un plan de afaceri clar și corect, după ce a stat mai mulți ani în Italia, Anglia sau în Spania, vrea să se întoarcă înapoi acasă. El își ia un avocat să-i spună cât sunt taxele, impozitul pe profit, impozitul pe dividente. Dar, Guvernul, din lipsă totală de fonduri și de bani, mărește taxele peste noapte. Omul și-a vândut casa în Anglia ca să vină înapoi, dar planul lui s-a dus pe râpă", spune Sorin Constantinescu.

Milionarul Sorin Constantinescu, despre cum se fac banii în străinătate: "În Anglia, după 5 ani a ajuns de la salariu de 900 la 4.000 de lire"

"A promis coaliția de la guvernare că nu o să mărească taxele și impozitele, mai ales că suntem într-o situație de recesiune și de criză. Dar a mărit exact în timpul crizei și recesiunii  toate taxele și impozitele.

Principalii bani care vin de afară sunt banii din Diaspora. Sunt multe miliarde care vin din Diaspora. Problema este că statul român nu folosește acești bani într-o direcție bună ca să dezvolte infrastructura, să dezvolte țara sau să dezvolte economia. Asta e cea mai mare problemă. Adică banii se duc la abonații de partid, la nepoți, la tot felul de firmulițe d-astea care căpușează bugetul de stat", a mai punctat Sorin Constantinescu.

 

"Românii n-au plecat de bine din țară"

 

"Românii n-au plecat de bine din țară, că au avut un serviciu stabil sau un venit lunar care să te asigure un nivel bun de trai. Și-au lăsat părinții, copiii și frații pentru că n-au mai avut soluții. Când am aderat la Uniunea Europeană, una din condițiile de aderare a fost să închidem fabrici. Mii de oameni au rămas peste noapte fără servici, pentru că Occidentul  avea nevoie de forță de muncă ieftină și necalificată. Și atunci românul, având copii acasă, credit la bancă, și-a lăsat soțul sau soția acasă și a plecat la muncă în străinătate ca să-și poate achita datoriile și cheltuielile. Sunt mulți români care au plecat cu gândul că se vor întoarce peste 3, 4, 5 ani de zile.

Și-au dat copiii la școală acolo, copiii au învățat limba din țara respectivă. Între timp și-au cumpărat și o casă și e foarte greu să se mai întoarcă. Foarte mulți români au făcut greșeala că și-au investit banii în vile care se degradează. Pentru că o casă în care nu stai 2 ani, 3 ani, 4 ani se degradează.

Dacă românul avea educație financiară putea să investească la bursă. La bursă, dacă investești bani, în 7 ani i-ai dublat. Adică de exemplu ei indicele BET la bursă, care înseamnă primele 20 de companii românești: Nuclearelectrica, Transelectrica, Transgaz, Banca Transilvania, Fondul Proprietatea.  Sunt companii care dau dividente din trei-trei luni. După ce ai băgat bani acolo, în 7 ani, ți-ai dublat investiția.

Noi suntem țara cu cei mai mulți proprietari imobiliari. 90% din populația României deține o proprietate și suntem săracii Europei", a spus milionarul român Sorin Constantinescu, în emisiunea Diaspora în direct, moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan la Știrdiaspora și DCNews.

Urmărește interviul integral mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel