Mii de pasageri din întreaga lume, blocați pe aeroporturi (FOTO + VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mii de pasageri din întreaga lume, blocați pe aeroporturi (FOTO + VIDEO)
Mii de pasageri din întreaga lume, blocați pe aeroporturi (FOTO + VIDEO)

Mii de pasageri din întreaga lume au rămas blocați după ce o defecțiune IT la sediul Lufthansa a cauzat întârzieri de zbor și întreruperi la companiile aeriene din cadrul grupului.

„Există o defecțiune a sistemului IT la nivel de grup”, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit Reuters

Compania a spus că problema a fost cauzată de deteriorarea mai multor cabluri din fibră de sticlă ale Deutsche Telekom (DTEGn.DE) în timpul lucrărilor de construcție la Frankfurt. Reparațiile vor dura până miercuri după-amiază, a spus Lufthansa.

 

Întârzieri și anulări ale zborurilor

 

Fotografiile și videoclipurile de pe mai multe aeroporturi germane au arătat haos, mii de pasageri așteptând să fie înregistrați.

 

Acțiunile Lufthansa, care deține și SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Eurowings, au scăzut cu 1,5% la 1017 GMT.

Pasagerii au declarat pe rețelele de socializare că eșecul a forțat compania să organizeze îmbarcarea în avioane cu pix și hârtie și că nu a putut procesa digital bagajele pasagerilor.

 

Într-un tweet, Lufthansa a spus: „În prezent, companiile aeriene ale Grupului Lufthansa sunt afectate de o întrerupere a IT. Acest lucru cauzează întârzieri și anulări ale zborurilor. Regretăm neplăcerile pe care le provoacă pasagerilor noștri”.

 

 

Eșecul sistemului IT are loc cu două zile înaintea grevelor planificate în Germania

 

Bloomberg News a spus că Lufthansa și-a pus la sol toate zborurile, dar compania a declarat pentru Reuters că nu poate confirma acest lucru.

„Încă sunt zboruri în aer, nu vor fi aduse la sol”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Agenția cibernetică federală din Germania, BSI, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Eșecul sistemului IT are loc cu două zile înaintea grevelor planificate la șapte aeroporturi germane, care se așteaptă să ducă la întreruperi majore, inclusiv potențial la Conferința de securitate de la München, unde se așteaptă să se adună liderii mondiali.

 

Atac cibernetic

 

Compania aeriană scandinavă SAS (SAS.ST) a declarat că a fost lovită de un atac cibernetic marți seara și a îndemnat clienții să se abțină de la a-și folosi aplicația, dar ulterior a spus că a remediat problema.

Atacatorii necunoscuți au tăiat cablurile aparținând căii ferate publice germane în decembrie, în ceea ce a fost considerat al doilea act de sabotaj împotriva Deutsche Bahn în tot atâtea luni.

Companiile aeriene au anulat peste 1.300 de zboruri, iar peste 10.000 au fost întârziate în Statele Unite luna trecută, după defectarea unui sistem informatic guvernamental cheie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel