Mii de oameni au protestat în Olanda împotriva politicilor guvernului de combatere a pandemiei: „Să revenim la normalitate acum!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mii de persoane au protestat duminică în Olanda împotriva politicilor sanitare ale guvernului pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus, relatează dpa.

Unii protestatari au agitat bannere cu mesaje precum „Să revenim la normalitate acum!” şi „Ne-am săturat de minciuni”, printre altele.

La proteste s-au alăturat şi fermierii care au venit la Amsterdam cu tractoarele, potrivit agenţiei de ştiri olandeze ANP.


Protestele au fost organizate de grupul numit „Nederland in Verzet” (Ţările de Jos în rezistenţă) şi s-au derulat în mai multe locuri din Amsterdam, inclusiv în piaţa centrală din faţa Rijksmuseum.

 

Manifestanţii au vrut să marcheze împlinirea unui an de la ciocnirile violente între demonstranţi şi poliţie de la 17 ianuarie 2021, care au fost supranumite „bătălia cafelei”, după ce organizatorii le-au cerut oamenilor să bea cafea împreună în public dată fiind interdicţia de a protesta la acel moment.

 

Primarul Femke Halsema a făcut apel la protestatari să respecte restricţiile sanitare



Autorităţile au desemnat locurile unde au avut loc protestele de duminică drept zone de securitate, acordând poliţiei atribuţii suplimentare de a efectua percheziţii. Potrivit ANP, poliţiştii se temeau că unii dintre protestatari ar putea avea asupra lor artificii sau chiar arme.

Primarul Femke Halsema a făcut apel la protestatari să respecte restricţiile sanitare în vigoare, avertizând că în caz contrar poliţia va interveni.

Guvernul olandez a ridicat parţial un lockdown pentru combaterea coronavirusului vineri, dar restaurantele, barurile, cafenelele, muzeele, teatrele şi cinematografele au rămas închise.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel