Migranți, traficați din România în Austria: „Au făcut hipotermie în 'cutiile groazei', unii au devenit inconștienți“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Trafic de persoane. Mai mulți români au fost arestați după ce au transportat ilegal oameni în camion
Trafic de persoane. Mai mulți români au fost arestați după ce au transportat ilegal oameni în camion

În Austria, doi traficanți au fost prinși în timp ce transportau refugiați în condiții dezastruoase, în niște cutii special amenajate și amplasate sub camioane, pe ruta România-Austria. Ei au fost arestați.

Un camion de mare tonaj a fost oprit de către biroul provincial de poliție judiciară din Austria Inferioară la 22 ianuarie 2022 într-o zonă de odihnă de pe Wiener Aussenring Schnellstrasse (S1) în Rannersdorf, în apropiere de Schwechat.  Poliția din Austria Inferioară a arestat doi traficanți. Cei doi bărbați sunt responsabili de transporturile din România. Aceștia au transportat 40 de refugiați într-o cutie de paleți sub un camion.

Bărbații, în vârstă de 39 și 56 de ani, sunt acuzați de organizarea de transporturi de refugiați. Și au făcut acest lucru în condiții îngrozitoare.

Migranți, traficați din România în Austria

 

Cei doi s-ar afla în spatele a cel puțin opt contrabande din România către Austria, potrivit informațiilr date de poliție, miercuri. În total, la bordul camioanelor se aflau 35-40 de persoane.

Călătoriile au pornit din Arad, România, spre Austria Inferioară și au fost considerate oficial curse goale. Refugiații au fost ascunși într-o cutie de paleți plasată sub remorca camionului.

Astfel, cei intrați ilegal au fost în pericol de moarte timp de aproximativ șase ore. În "cutia groazei" au suferit de hipotermie și lipsă de oxigen. Unii au devenit inconștienți din cauza gazelor de eșapament ale camionului. Călătoria a costat între 15.000 și 16.000 de euro de persoană.

„Au făcut hipotermie 'cutiile groazei', unii au devenit inconștienți“

 

Fărădelegile au fost descoperite pe 22 ianuarie anul acesta, când un camion a fost oprit. Opt cetățeni turci se aflau în cutiile groazei. Traficanții erau tot turci.

Șoferul în vârstă de 39 de ani a fost arestat temporar sub suspiciunea de contrabandă și a mărturisit. În prezent, se află în închisoarea Wiener Neustadt. Celălalt acuzat, în vârstă de 56 de ani, nu a mărturisit încă.

În prezent, poliția investighează un complice, "în special persoana despre care se știe cu certitudine că a comandat contrabanda". Potrivit unor surse, acesta s-ar afla în Austria.

Contrabanda cu migranți care pleacă din România spre țări din vestul Europei este un fenomen în creștere. Nouă migranţi din Afganistan au fost prinși când încercau să treacă frontiera ilegal în Ungaria, în Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand. Aceștia au fost descoperiţi ascunşi într-un TIR ce trebuia să ajungă în Germania.

Migranți afgani ascunși într-un TIR cu frigidere cu destinația Germania

 

Șoferul este român şi transporta sticlă pentru şemineuri şi combine frigorifice pentru o firmă din Germania.

În data de 07.02.2022, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România, condus de un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, sticlă pentru șemineuri și combine frigorifice, pentru o firmă din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, nouă cetăţeni străini.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel