Migranți, găsiţi ascunşi într-un TIR care urma să ajungă în Germania

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Sursa Politia de Frontiera
Sursa Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din Arad au depistat douăzeci de migranți, din Afganistan şi Tunisia, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi într-un TIR, care avea ca destinatie Germania, sau deplasându-se pe jos către frontiera cu Ungaria.

 

Polițiștii de frontieră au verificat un TIR, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Acesta era condus de un român, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de tablă pe ruta România-Germania.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, optsprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, majoritatea solicitanţi de azil în România", informeaza Politia de Frontiera Arad.

De asemenea, într-o altă cauză, poliţiştii de frontieră au observat două persoane care se deplasau pe jos către frontiera cu Ungaria. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că aceștia sunt cetăţeni din Tunisia, solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări, informează Poliția de Frontieră.

 

Migranți, depistați la frontieră, ascunşi într-un TIR ce transporta jucării în Italia

 

În urmă cu o zi, șase migranţi din Afganistan au fost depistați de polițiștii de frontieră, într-un TIR încărcat cu jucării, verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Potrivit Poliției de Frontieră, TIR-ul era condus de un român care transporta jucăriile în Italia, însă în remorcă au fost găsiţi şi migranţi.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, jucării pe ruta România-Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, șase cetăţeni străini. Polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în România", a informat Poliția de Frontieră.

În acest caz, migranţii ar putea fi cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, dar se fac verificări şi cu privire la o eventuală implicare a şoferului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel