Migranți din Sri Lanka, "turiști" în România, băgați în camioane și debarcați în Italia. Rețea de trafic destructurată

Liviu Ludovic |
Data publicării:
migranti_trucia_siria
migranti_trucia_siria

O rețea formată din 16 persoane, între care și 4 români, a fost destructurată de poliția din Italia. Rețeaua avea ca obiectiv principal sprijinul migrației ilegale, potrivit autorităților. Zeci de migranți ascunși în camioane pe ruta România-Italia. Polițiștii au destructurat o rețea.  

Direcția anti-mafie din Florența a destructurat și trimis în judecată o rețea formată din 16 persoane, 12 din Sri Lanka și 4 români, care facilitau traficul de migranți pe ruta România-Ungaria-Italia. Rețeaua era activă pe teritoriul regiunilor Toscana și Lombardia, cu sprijinul și complicitatea unor transportatori din România, scrie publicația Firenze Today.

Potrivit autorităților, cel puțin 60 de migranți ilegali au ajuns în Peninsulă pe ruta România-Ungaria-Italia în mai puțin de trei luni.

Cum funcționa rețeaua

 

Migranții din Sri Lanka soseau cu vize turistice în România. De aici, erau ascunși în camioane și transportați pe teritoriul Italia. Totul cu complicitatea unor companii de transport.

Anchetatorii susțin că s-au efectuat cel puțin șase astfel de curse pe ruta România-Ungaria-Italia documentate în perioada iulie-octombrie 2019, iar numărul imigranților ilegali se ridică la 60.

Transportul ilegal de migranţi a devenit o adevărată afacere și pentru șoferii români care efectuează curse în străinătate. Aceștia îi ascund în locuri special amenajate în camioanele cu marfă și îi transportă în Occident. În schimbul acestui "serviciu", migranți ilegali plătesc sume mari de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel