Microbuz plin cu mii de pachete cu țigări, ascunse în uşi de termopan, oprit de polițiști la frontieră

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Sursă Poliția de Frontieră
Sursă Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat aproape 7.000 de pachete cu țigări ce aveau marcaje fiscale aplicate de Macedonia de Nord. Țigările se aflau într-un microbuz ce avea ca destinaţie Austria.

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit și confiscat 6.780 de pachete cu țigări ce aveau marcaje fiscale aplicate de Macedonia de Nord. Țigările se aflau într-un microbuz ce avea ca destinaţie Austria şi erau ascunse în elemente de tâmplărie PVC.

Astfel, în cursul acestei dimineți, în jurul orei 04.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 59 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în aceeași țară.

Potrivit documentelor, șoferul bulgar transporta elemente de tâmplărie PVC, pe ruta Macedonia de Nord-Austria.

Astfel, în urma controlului. polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, disimulate în elementele de tâmplărie PVC, 6.780 de pachete cu țigarete de diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal macedonean. 

În plus, se pare că șoferul microbuzului nu a putut prezenta documente de proveniență pentru această cantitate de țigări.

Cele 6.780 de pachete cu țigări, estimate la o valoare de 135.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz, informează Poliția de Frontieră.

 

Autoturisme pline cu țigări de contrabandă, în valoare de 350.000 de lei, abandonate la frontieră

 

Poliţiştii de frontieră au confiscat în acest sfârșit de săptămână aproximativ 30.000 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 350.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din țara noastră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unor acțiuni desfășurate la frontiera, aproximativ 30.000 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 350.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, sâmbătă, 20 noiembrie, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au depistat în jurul orei 07.00, un autoturism abandonat, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acestuia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră, asemănătoare coletelor cu țigări.

În urma verificărilor, s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină aparține, de fapt, unui alt autoturism. În interior a fost descoperită cantitatea de 14.829 pachete cu țigări, în valoare de 173.500 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel