Microbuz cu români, accident mortal în Franța. Poliția a demarat o anchetă amplă pentru a stabili ce s-a întâmplat

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Accident tragic, sâmbătă, 4 noiembrie, pe o șosea din Franța. Un microbuz în care circulau șase români a fost implicat în coliziunea în care și-a pierdut viața o persoană. 

O tragedie de proporții a zguduit comunitatea din Soncourt-sur-Marne în după-amiaza zilei de sâmbătă, 4 noiembrie, când un accident rutier grav a avut loc pe Route Nationale 67 (RN 67). Un tânăr jandarm voluntar, în vârstă de doar 19 ani, a murit în urma acestui incident cutremurător.

Evenimentul tragic a avut loc în jurul orei 13:45, pe RN 67, în apropiere de cimitirul Vouécourt. Cele două vehicule implicate în accident au fost o mașină care se deplasa către Saint-Dizier și un microbuz care circula în sens opus, spre Chaumont, în care se aflau șase români, relatează publicața JHM.fr.

Autoritățile au intervenit rapid pentru a gestiona situația de urgență. 16 pompieri au fost mobilizați din Doulaincourt, Froncles și Bologne, aducând cu ei echipamentele necesare pentru a face față situației. În plus, echipajele Serviciului de Ambulanță au fost prezente la locul incidentului.

Tânărul de 19 ani a murit pe loc

 

Tânărul de 19 ani, care se afla la volanul mașinii, a rămas blocat în habitaclu și a necesitat operațiuni complexe de descarcerare. Cu toate eforturile depuse pentru a-l salva, șoferul și-a pierdut viața. Acesta era jandarm voluntar adjunct la brigada din Arc-en-Barrois.

Pentru a determina circumstanțele exacte ale accidentului, a fost deschisă o anchetă, care va fi condusă de agenții ai departamentului pentru securitate rutieră.

În urma tragediei, locotenent-colonelul Pierre-Yves Fouquet, numărul doi în cadrul Grupului Departamental de Gendarmerie din Haute-Marne, subprefectul din Saint-Dizier, Laurent Guillemot, și primarul Soncourt, Didier Joly, s-au deplasat la locul incidentului pentru a evalua situația.

Pe durata intervenției serviciilor de urgență și a operațiunilor de evacuare a vehiculelor, traficul a fost deviat pentru a facilita circulația, care a fost blocată în zona localității Soncourt.

Circulația pe RN 67 a fost reluată în jurul orei 17:30, mai scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel