Metoda "Loverboy" face RAVAGII și în Buzău: ZECI de fete duse în Spania și Elveția pentru prostituție

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Procurorii DIICOT Buzău şi ofiţerii de poliţie judiciară au efectuat, miercuri dimineaţa, nouă percheziţii domiciliare în municipiul Buzău şi în mai multe comune limitrofe. 

Miercuri dimineață, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Buzău şi a două comune limitrofe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În fapt s-a reţinut că în perioada 2010-2017 s-a constituit şi a funcţionat un grup infracţional organizat de tip interfamilial, format din 6 suspecţi, asociere infracţională specializată în comiterea de infracţiuni de proxenetism şi trafic de persoane prin obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe tinere pe teritoriile Regatului Spaniei şi al Confederaţiei Elveţiene, precum şi în comiterea infracţiunii de spălare a banilor astfel obţinuţi, cu prelungirea acestei ultime activităţi infracţionale până la nivelul anului 2019.

Cum acționa rețeaua de trafic de persoane

 

Coordonatele ce au conturat modul de acţiune al grupării s-au înscris în activităţi ilicite definite prin:

- recrutarea din Romania de tinere ce urmau să fie supuse exploatării sexuale pe teritoriile Spaniei şi al Elveţiei. Metoda cel mai des utilizată pentru recrutarea tinerelor a fost metoda cunoscută sub denumirea "lover boy"ce consta în manifestarea unor sentimente de afecţiune însoţită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, deziderat ce era condiţionat de acumularea prealabilă de importante şi aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obţinute în alt mod decât practicarea prostituţiei de către tânăra în cauză. Interesul real al proxenetului era dezvăluit ori devenea evident pe durata desfăşurării activităţii de prostituţie când tânăra era supusa la presiuni din ce în ce mai mari pentru obţinerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoţite in cele mai multe cazuri de corecţii fizice, iar cea mai mare parte a banilor obţinuţi erau direcţionaţi pentru satisfacerea exclusivă a dorinţelor materiale ale proxenetului. Datorită acestei perioade de început în care tinerele erau în zona de control şi influenţă a proxenetului, acestea au amânat dezvăluirea activităţii infracţionale organelor de urmărire penala până în momentul când au realizat ca sunt victimele unei înşelăciuni sentimentale.

- transportul tinerelor în Spania şi Elveţia (cu autoturismul ori cu avionul)

- cazarea tinerelor în Spania şi Elveţia în apartamente închiriate în fapt de către membrii grupării, în care locuiau şi aceştia din urmă.

- identificarea cluburilor şi plasarea tinerelor in aceste localuri pentru practicarea prostituţiei

- supravegherea tinerelor astfel încât acestea să rămână în zona de control in influenta a membrilor grupării

- colectarea banilor obţinuţi din prostituţie.

Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională (aproximativ 944.000 de euro) au fost investite de către membrii grupului în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziţionate pe numele suspecţilor ori pe numele altor persoane şi revândute ulterior, urmărindu-se astfel ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri, ascunderea ori disimularea adevăratei naturi, a provenienţei, dispoziţiei, circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor.

În cauză urmează a fi instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor imobile şi autoturisme până la concurenţa sumei de 944.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel