ATENȚIE la metoda "Anunțul"! NU vă lăsați păcăliți și nu plătiți BANI pentru un loc de muncă

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Una din cele mai mari companii de recrutare a forței de muncă prezente pe piața din România atrage atenția asupra unei noi escrocherii în care e folosit numele firmei.

Potrivit unui anunț postat pe Facebook de reprezentanții companiei, escrocii solicită o taxă de identificare candidaților interesați de un loc de muncă și, totodată le cer oamenilor actele de identificare pe WhatsApp și Messenger.

Iată mesajul:

ATENȚIONARE!

În ultima perioadă au apărut anunțuri de angajare, cu logo/denumirea Adecco, care îndeamnă candidații să achite o taxă de identificare a unui loc de muncă și să trimită prin intermediul diverselor aplicații (Whats App) sau canalelor de social media (Facebook) actele de identificare.

Aceste anunțuri sunt ilegale, persoanele care solicită aceste sume de bani și documente nu sunt reprezentanți ai companiei noastre, iar Adecco nu percepe tarif de recrutare de la candidați și nu solicită transmiterea documentelor personale prin aplicații/siteuri nesecurizate.

Recomandăm tuturor candidaților cărora li s-au solicitat sume de bani sau documente personale să ne contacteze la [email protected] în vederea demarării demersurilor legale în colaborare cu departamentul nostru juridic.

In comentarii apar și exemple dintr-o astfel de conversație în care se solicita actele celor interesați de un loc de muncă.

Iată fotografia:

 (w670)


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel