Metoda „acoperişul”, din nou la modă în Austria: Doi români au estorcat 8.000 de euro de la un pensionar

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Doi români, de 45 și 25 de ani, sunt acuzați l-au estorcat pe un bătrân de suma de 8000 de euro, după ce s-au oferit, pe 28 octombrie 2021, să renoveze jgheaburile casei. Evenimentul s-a petrecut în casa unui pensionar, în vârstă de 73 de ani, care locuiește singur în Grieskirchen.

Cei doi români l-au convins pe pensionar că acoperișul imobilului său are nevoie de reparații. Într-un final, pensionarul s-a lăsat convins și a plasat comanda, înțelegându-se cu românii pentru un preț de circa 3.500 de euro. Lucrarea la acoperiș a fost făcută de cei doi români, ajutați de fiul de 12 ani al bărbatului de 45 de ani.

Deși au promis materiale de înaltă calitate, românii au folosit doar foi subțiri de aluminiu. În plus, munca a fost necalitativă și neprofesională. După finalizarea lucrărilor, care au durat în jur de șase ore, românul de 45 de ani, a cerut, pe 29 octombrie 2021, de la pensionar peste 15.000 de euro pentru înlocuirea a circa 40 de metri liniari de jgheaburi. Din moment ce bătuseră palma pentru doar 8.000 de euro, pensionarul a fost  nevoit să meargă la altă bancă pentru a încasa suma rămasă, relatează laumat.at.

Bătrânul de 79 de ani nu a putut scoate bani de la prima instituție financiară la care a mers, în schimb a fost îndrumat la o altă bancă.  Ajuns acolo, un angajat al băncii, care a bănuit ceva, a anunțat poliția. Cei doi români au fost opriți, la scurt timp, de două patrule de poliție. După ce, inițial, au negat faptele, unul dintre români le-a predat polițiștilor banii ascunși în vehicul. Cei 8.000 de euro au fost asigurați provizoriu prin ordinul parchetului Ried im Innkreis. Astfel, victima nu a suferit niciun prejudiciu financiar. Poliția a anunțat că cei doi români au fost raportați procurorului Ried im Innkreis. 

 

Trei români l-au lăsat lefter pe un bătrân din Germania, căruia i-au reparat, cu forța, acoperișul casei

 

Un bătrân de 73 de ani din Blankenburg a rămas fără bani în cont, vara trecută, după ce trei persoane au insistat să-i repare acoperișul. Pentru 30 de minute de lucru i-au cerut 6.500 de euro. Seniorul le-a dat 830 de euro, deoarece nu mai avea alți bani în cont.  Înșelătoria nu este nouă, dar funcționează din nou. Falși meșteri sună la ușile oamenilor și îi anunță că trebuie efectuate reparații urgente la acoperiș. Așa s-a întâmplat cu Egmont Uhlmann în Blankenburg, în Munții Harz. 

Un bărbat i-a spus lui Egmont Uhlmann că jgheabul casei trebuia schimbat. Înainte ca bătrânul de 73 de ani să spună ceva, străinul deja urcase pe o scară.  Ulterior, un alt bărbat a intrat în curte și a urcat pe acoperiș. Ambii bărbați au continuat să lucreze la casă. „

 

„Am devenit sceptic doar când a sosit al treilea bărbat...”

 

La un moment a sunat telefonul fix și bătrânul a intrat în casă. Când s-a întors, acoperișul vechi al pridvorului era deja schimbat.  Puțin după aceea, în curte, a intrat a treia persoană. „Am devenit sceptic. Al treilea bărbat s-a prezentat ca fiind șef și mi-a arătat o carte de vizită. Mi-a spus că și acoperișul garajului trebuie reparat. Am refuzat, dar ei nu m-au ascultat. Au continuat să lucreze fără să-mi spună un preț”, își amintește victima. Presupușii meșteri i-au cerut apoi plata în numerar.  

Seniorul le-a spus că nu are bani în casă, prin urmare doi dintre bărbați l-au condus la bancă. Pe drum, i-au sus că are de plătit 6.500 de euro. În cele din urmă a retras tot ce avea în cont: 830 de euro. El le-a arătat bărbaților extrasul bancar și aceștia au fost mulțumiți de suma primită.  Egmont Uhlmann a sunat la poliție. A reușit să memoreze numărul de înmatriculare al autovehiculului. Traseul a dus la trei cetățeni români.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel