Mesajul unei românce din Diaspora: Nu mă mai întorc NICIODATĂ. Nu strâng bani pentru a-i cheltui într-o țară CORUPTĂ

Narcis Popa |
Data publicării:
femeie bagaj valiza
femeie bagaj valiza

O româncă plecată în Elveția transmite un mesaj devenit viral. Ea spune că nu s-ar mai întoarce niciodată în România și în nici un caz nu strânge bani pentru a-i cheltui la bătrânețe "într-o țară coruptă". 

"Mă adresez celor care vor sau sunt în Elveția și au în vocabular doar "să adunăm bani, să strângem bani, câți bani poți pune deoparte".

Unii nu sunt în Elveția "să strângă". Sunt aici să rămână definitiv. Sunt pentru că vor să muncească și să trăiască decent toată viața, nu doar până strâng bani pentru anumite investiții în România.
Decent înseamnă o locuință ok, fie ea și cu chirie, mâncare de care vor, un vin bun la câteva zeci de franci fără să strâmbe din nas la preț, restaurant din când în când, haine de calitate, mers la munte, o mașină nouă, concedii în țări exotice, sistem școlar ok, sistem sanitar în condiții civilizate, s.a.m.d.

Atâta timp cât singurul gând este "să strângi" și să te întorci unde te-ai născut, dar uiți să trăiești decent cât timp locuiești în Elveția, vreau să știi că mai există și categoria celor care sunt în Elveția pentru cele enumerate mai sus.

Și nu mă refer la persoane cu salarii foarte mari, care pot pune lejer câteva mii de franci pe lună la pușculița în timp ce pot trăi decent în Elveția. Ci mă refer la cei obișnuiți, cu salarii mici spre medii, care au fugit de PSD și de corupția din România, care munceau pe salarii de mizerie, care și-au văzut copiii chinuiți într-un sistem de învățământ bolnav, care și-au îngropat mama bolnavă de cancer și care nu au putut strânge zeci de mii de euro pentru tratamente costisitoare, în schimb și-au vândut locuințele cu speranța unei vindecări care nu a mai așteptat ca banii să cadă din cer.

Eu nu vreau să mă mai întorc niciodată să trăiesc în România. Îmi voi lua pașaportul elvețian când voi avea dreptul și îmi voi planifica viitorul meu și al copiilor în Elveția. Nu vreau să strâng niciun franc pentru a-l cheltui mai târziu într-o țară coruptă, care nu mi-a oferit nimic și de care am fugit mâncând pământul.

În Elveția am ajuns din noroc. Putea fi oricare altă țară civilizată, aș fi plecat oricum.
Îi mulțumesc acestei țari pentru că mi-a dat posibilitatea să mă dezvolt ca persoană, pentru că îmi oferă un salariu decent pentru munca pe care o depun și pentru că îmi educă copiii.

Iar celor care mi-au distrus țara, celor corupți, hoților și tâlharilor din Guvern și Parlament, multă m...! Le doresc să moară singuri în cocina pe care au creat-o, să ajungă să se fure între ei când cei cinstiți vor fi dispărut.

Iar românilor cinstiți, mult noroc să poată pleca toți în orice alt loc unde sunt apreciați.
Cu actuala clasă politică, România nu se va face bine curând. Sunt prea mulți, prea corupți, ciolanul prea gustos.

Sănătate tuturor!"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel