Mesaj disperat al unei doctorițe. Vrea să renunțe la medicină după ce a fost atacată când era de gardă

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un medic chirurg a fost atacat când se afla în spital, în timpul gărzii. Doctorița spune acum că vrea să renunțe la meserie.

Doctorița spune că nu mai vrea să practice această meserie pentru că nu se simte deloc în siguranță. Aceasta povestește că și-a văzut moartea cu ochii.. 

"Meditez de ceva vreme la alegerea de a începe o nouă facultate și de a-mi schimba profesia. După acest eveniment nefericit știu că cu siguranță că va fi alegerea potrivită și o voi face cât mai curând," este mesajul doctoriței Adelaide Andriani, în vârstă de 28 de ani. 

Dr. Adelaide Andriani are 28 de ani și s-a hotărât: după cum spune ea însăși, se gândea la asta „de ceva vreme”. Dar după atacul suferit sâmbăta trecută, nu mai are îndoieli: nu va mai fi medic chiar dacă este specialist în chirurgie generală. Un bărbat a încercat să o sugrume în timp ce aceasta era de gardă la spitalul Gervasutta din Udine, Italia. 

Totul s-a întâmplat sâmbătă, pe data de 7 ianuarie. Era după-amiaza târziu, deja întuneric. Persoanele care ajung în incinta sediului medical de urgență sunt de obicei întâmpinate și triate la intrare: asta pentru a permite medicilor să facă o evaluare brută a problemei și să nu supraaglomereze sala de așteptare, având în vedere problemele cunoscute legate de Covid.

Cei doi atacatori au scăpat de triaj și au intrat direct la medici

 

Dar în acea după-amiază, doi bărbați care au intrat fără triajul inițial au apărut brusc printre ceilalți pacienți în așteptare. Unul dintre ei are o problemă cu picioarele și șchiopăta, iar celălalt doar îl însoțea. „Pacientul nu era agitat, ne-a spus că sunt imigranți fără adăpost și fără acte”, povestește doctorul Aveni.

„Însoțitorul a fost foarte agresiv și nepoliticos. Își dorea foarte mult să ne uităm la pansamentul lui de pe picior despre care ni s-a spus că a fost făcut recent de Crucea Roșie. Așa că până la urmă l-am consultat. Avea leziuni a căror natură, însă, nu am putut-o stabili și așa că am sfătuit pacientul să meargă la un alt coleg pentru verificări. Acesta a devenit violent și a început să țipe așa că am sunat la poliție.

Individul care trebuie să fi avut în jur de cincizeci de ani, s-a îndreptat la un moment dat spre recepție. Mi-am făcut griji pentru doamna care era singură acolo și am strigat la ea să fie atentă și i-am zis că am sunat la poliție. În acel moment individul a venit spre mine, a alergat după mine până la ușa cabinetului și și-a pus mâinile în jurul gâtului meu," a mai povestit aceasta. 

 

Apelul doctoriței: "Solicităm mai multă protecție pentru munca noastră!"

 

Colega care a văzut scena a sărit în ajutor și a început să tragă de atacator: "Am auzit-o pe Adelaide gâfâind și am sărit să o ajut. I-am tras fizic mâinile atacatorului de pe gâtul ei și mi-a fost și greu pentru că strângea foarte tare. Omul acela a încercat să mă lovească și pe mine fără succes," a povestit colega Giada Aveni, în vârstă de 31 de ani, cea care i-a sărit în ajutor. 

"Mi-a pus mâinile în jurul gâtului și pentru câteva clipe nu am putut să respir, am simțit că aerul nu trece. M-am gândit: acum o să mor sufocată. Nu rănile fizice cântăresc cel mai mult. În această poveste, drama și cea mai mare greutate constă în a te simți vulnerabil, continuu în pericol chiar și între zidurile unei instituții fizice publice, cum ar fi un spital.

Nu trebuie să existe o persoană, un medic să fie abuzat fizic și verbal și amenințat așa cum mi s-a întâmplat mie! Solicităm mai multă protecție în îndeplinirea muncii noastre!" a spus doctorița, conform Corriere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel