Mesajul apărut la locuința din Viscri a regelui Charles al III-lea, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doliu și la Viscri, în județul Brașov, după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Pe poarta imobilului pe care regele Charles al III-lea îl deține a fost pusă o panglică de doliu și un mesaj.

„Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem in gânduri și rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale”, este mesajul afișat la Viscri.

În momentul în care Regina a murit, tronul a trecut imediat și fără ceremonie moștenitorului, Charles, fostul Prinț de Wales. Acesta deșine o casă la Viscri, unde vine destul de des, fiind impresionat de frumusețile României. Ultima dată, acesta a venit aici în luna mai a acestui an, când s-a întâlnict cu localnicii şi s-a plimbat pe uliţele satului pe care îl iubeşte atat de tare.

 

Proprietatea tradiţională săsească din satul Viscri, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, este deschisă publicului.

Mesajul apărut la locuința din Viscri a regelui Charles al III-lea, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

 

Achiziţionată în 2006, în urma vizitelor Regelui Charles al III-lea în zonă, casa de la Viscri 163 a funcţionat până în anul 2021 ca pensiune, fiind un exemplu de bune practici în transformarea unei simple case de la ţară într-un spaţiu în care turiştii pot aprecia frumuseţea arhitecturii tradiţionale, pot gusta produse locale şi se pot bucura de natură.

Prințul de Wales a ales numele regal Charles al III-lea, deși mai poartă alte trei prenume din care putea să aleagă: Philip Arthur George. La 73 de ani, regele Charles al III-a devine, astfel, cel mai în vârstă moștenitor al coroanei britanice care urcă pe tron.

Aşa cum o cere protocolul, în primele 24 de ore după moartea mamei sale, Charles este proclamat oficial rege. Asta - la Palatul St. James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare, din care fac parte parlamentari proeminenţi, înalţi funcţionari publici, precum şi Lordul primar al Londrei.

Regina Elisabeta a murit. Charles va fi proclamat rege astăzi

 

În primele 24 de ore după moartea mamei sale, Charles va fi proclamat oficial rege.

Acest lucru se întâmplă la Palatul St James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Succesiune. 

Acesta este alcătuit din membri ai Consiliului Privat - un grup de înalți deputați - precum și din câțiva funcționari publici înalți, înalți comisari ai Commonwealth-ului și primarul Londrei.

Peste 700 de persoane au dreptul, teoretic, să participe, dar având în vedere termenul scurt, este posibil ca numărul real să fie mult mai mic. La ultimul Consiliu de Succesiune din 1952 au participat aproximativ 200 de persoane din cercul înalt. 

Regele nu participă în mod tradițional la acest consiliu, anunță BBC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel