Mesajul unui român pentru cei cu dor de țară care a stârnit SUTE de comentarii: "Cu riscul de a-mi face niște prieteni..."

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român stabilit în Marea Britanie a povestit pe un grup de Facebook al românilor din Londra experiența concediului din România, dedicând mesajul "pentru cei cu dor de țară". Mesajul a devenit rapid, stârnind numeroase reacții și comentarii. 

"Pentru cei cu dor de țară. Am mai postat asta pe un grup din Iași. Reacțiile au fost 99% pozitive. "Cu riscul de a-mi face niște "prieteni" pe aici, vreau sa va spun și eu câteva lucruri: am fost in România in concediu cu mașina timp de o luna. Am făcut dus-întors aproape 7000 de km. Am plecat din Anglia, am trecut prin Franța, Belgia, Germania, Austria, Ungaria și apoi România. Am spus asta pt cei care nu cunosc traseul și ca sa scot in evidentă faptul ca pana sa ajungi in România, tranzitezi câteva tari civilizate.

Bizoni in trafic sunt peste tot, dar mai mulți decât in România, nu am văzut nicăieri. Am evitat câteva accidente care se puteau termina urat. Am văzut pe grupurile din Iași câteva din accidentele care au avut loc doar in județul nostru și am rămas socat. Viteza, inconstienta, adrenalina și prostie. Foarte multă prostie. Am oprit sa dau prioritate unui pieton pe trecerea de pietoni și am fost depășit in ultima clipa de o Toyota Land Cruiser. Probabil mașina mea nu era așa de scumpă ca mașina lui și nu se cădea sa meargă in spatele meu. Foarte puțin a lipsit sa nu-l ia pe om pe capota. Doar ca sa meargă încă câțiva km buni in fata mea.

Am fost depășit de o alta mașina pe linie dubla continua in curba cu vizibilitate 0. Doar ca sa între in fata mea. Am fost claxonat și înjurat cred, pt ca opream sa dau prioritate oamenilor. Sau pt ca lăsam pe cineva sa iasă dintr-o parcare intr-o zona foarte aglomerata. Și exemplele pot continua. Foarte mulți dintre romani nu au nici cea mai mică noțiune de bun simt pt a respecta legea. Cum sa nu se întâmple accidente, dacă tu ca șofer începător și nu numai, gonești și depășești oriunde?

Nu contează ca e drumul rău, treceri pt pietoni, linie dubla sau vizibilitate redusă. Bizonul trebuie sa fie primul oriunde, chiar și la accidente. Probabil ca sunt câțiva dintre voi care m-ați văzut in trafic prin Iași. Conduceam o mașina de teren cu numere de Anglia cu celebra plăcuță in parbriz: MU1E PSD.

Curios ca am fost și la protest in Iași pe 10 August cu plăcuța și nu a spus nimeni nimic. Ma refer la poliție sau jandarmerie. Și nici nu am fost oprit deloc in trafic și chiar am colindat un pic prin țara. Cred ca anul trecut nu as fi rezistat cu mesajul asta prea mult", este mesajul postat de Tony Maftei‎ în grupul de Facebook "Români în Londra Oficial".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel