Meleșcanu nu a primit votul pentru șefia Senatului. Iată cine este înlocuitorul lui Tăriceanu

Narcis Popa |
Data publicării:

Senatorul PSD de Argeș Șerban Valeca preia atribuțile de președinte al Senatului, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcției, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu, nu și o nouă propunere pentru conducerea forului legislativ.

Senatorii au adoptat proiectul de hotărâre care prevede vacantarea funcției de președinte al Senatului, după ce Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat demisia în plen.

Proiectul pentru vacantarea poziției de președinte al Senatului a fost adoptat cu 89 de voturi „pentru”, nicio abținere, niciun vot împotrivă. Cu toate acestea, senatorii nu au votat persoana care va fi succesorul lui Tăriceanu la șefia Senatului, urmând ca un vot să fie dat într-un plen viitor.

Totodată senatorii au decis ca Biroul permanent să rămână momentan în aceeași componență până va fi ales noul președinte al Senatului.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.

Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat demisia din funcție. PNL a propus-o pe Alina Gorghiu pentru șefia Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel