Scandal uriaș în Spania: Medicii cer DEMISIA unui personaj cheie în stabilirea RESTRICȚIILOR 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ordinul medicilor spanioli a cerut sâmbătă demisia epidemiologului-şef al Ministerului Sănătăţii şi consultant al executivului spaniol, Fernando Simon, o figură reprezentativă a luptei împotriva pandemiei noului coronavirus, relatează AFP, preluată de Agerpes. 

Organizaţia care îi reprezintă pe medicii spanioli a cerut "demisia imediată a dr.Fernando Simon (...) pentru incompetenţă manifestată şi prelungirea duratei pandemiei de COVID-19", se arată într-un comunicat.

Figură reprezentativă în Spania, Fernando Simon informează în mod regulat despre situaţia sanitară din ţară, una dintre cele mai afectate din lume, în cadrul unei conferinţe de presă televizată şi foarte urmărită la nivel naţional.

A întârziat prea mult recomandarea măsurilor drastice

 

Picătura de apă care a umplut paharul a fost o analiză prezentată joi de Fernando Simon, care - potrivit Ordinul medicilor spanioli - minimalizează cazurile de COVID-19 în profesia lor, "care ne situează printre persoanele cele mai contaminate dintre toate ţările europene", reaminteşte Ordinul într-un comunicat.

Săptămâna trecută, dr.Fernando Simon şi-a declarat regretul faţă de comentariile sale, considerate misogine, asupra unor infirmiere "contagiate" care au suscitat indignarea Ordinului infirmierilor.

Epidemiologul în vârstă de 57 de ani a mai fost criticat în trecut de unii colegi şi partide din opoziţie pentru a fi întârziat prea mult recomandarea unor măsuri drastice la începutul primului val şi pentru a fi minimalizat impactul pandemiei.

Spania este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus cu aproape 1,5 milioane de cazuri şi peste 40.000 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel