Medicii români trimiși în Italia se întorc în țară. Ministrul de Externe italian: „Mulțumesc! Nu vom uita aceste gesturi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene a decolat sâmbătă, la ora 9.00, de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Milano pentru transportul în Italia a 90 mii de măști de protecție tip FFP 2. La întoarcere, aeronava va aduce în țară echipa de medici și asistenți aflați în Italia.

Materialele transportate sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane de euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO.

La întoarcere, aeronava va aduce în țară echipa de medici și asistenți care a participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

Echipa de medici și asistenți români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.

Luigi di Maio, ministrul de Externe al Italiei, a mulțumit tutror cadrelor medicale trimise de țările partener, printre care și România, pentru personlul trimis să ajute în lupta cu nul coronavirus în spitalele din Peninsulă.

„Medicii, asistentele și lucrătorii socio-sanitar lucrează în ture în aceste săptămâni pentru a salva vieți. Acești oameni se odihnesc câteva ore pe noapte și, în ciuda faptului că în  ultimele zile numărul infecțiilor a scăzut, mai este atât de mult de lucru.
Pentru a oferi sprijin femeilor și bărbaților care lucrează în spitalele noastre primim personal sanitar din străinătate.
Până în prezent sunt peste 330 de medici și asistenți medicali trimiși de țări străine care ne ajută forțele medicale. Și câteva spitale de teren, deja trimise, capabile să acomodeze peste o mie de pacienți“, notează Luigi di Maio.

 (w670)

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel