Maxi-escrocherie românească la Paris; făceau minim 3000 de euro/zi: 22 de români din banda „Scorpionii“, săltați de peste 100 de polițiști

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Le Parisien
Sursa foto: Le Parisien

Peste 20 de români, membri ai unei grupări de crimă organizată, al cărei lider se află în România, au fost arestați la Paris. Anchetatorii estimează cifra de afaceri a bandei la aproximativ un milion de euro. Un ofițer de poliție, suspectat că ar fi fost mituit de către grup, se află și el în arest.

Potrivit raportului de analiză a jandarmeriei privind criminalitatea organizată în 2022, aproape jumătate dintre inculpații din cazurile de criminalitate imobiliară sunt implicați în prezent în jocul de tip "shell game" (alba-neagra)

În după-amiaza zilei de 26 iunie, la Paris, cinci mese de joc au fost instalate pe aleile de pe Champs de Mars și alte trei în straturile de flori de la Trocadéro. Echipamentul, așezat în mijlocul mulțimii de turiști, era rudimentar: un covoraș, trei pahare și o minge mică. Miza minimă este de 50 de euro. Dacă jucătorul reușește să găsească mingea sub cupă, primește dublul mizei.

"Baronii", cei mai norocoși jucători

 

Deși jocul de Alba-Neagra este interzis pe drumurile publice, acesta este adesea instalat în zonele foarte turistice ale Parisului. Escrocheria este instalată în jurul unui maestru de joc care joacă cu cărți sau cupe și o minge mică. Apoi, "baronii" se prefac că joacă pentru a-i atrage pe turiști în joc și a crește miza.

Dar „mica afacere“ a fost dată peste cap. Într-o razie care a mobilizat aproximativ o sută de polițiști din regiunea pariziană, 22 de membri ai unei grupări comandate din România au fost arestați luni 26 și marți 27 iunie 2023. Aceștia participau și supravegheau escrocherii de ghicire a viitorului și jocuri de alba-neagra în capitala Franței.

După cum relatează publicația franceză Le Parisien, printre cei arestați se numără doi adjuncți, șapte locotenenți, un colector, responsabili de "sector", responsabili de "mese" și mai mulți "baroni", precum și iubita liderului bandei, care se află în prezent în România.

Peste 100 de polițiști implicați în anchetă

 

După mai mult de șase luni de anchetă, polițiști de la Direcția Centrală a Poliției Judiciare și de la Subdirecția de combatere a imigrației ilegale din cadrul Prefecturii de Poliție din Paris au arestat luni 26 și marți 27 iunie 2023 22 de membri ai bandei "Scorpionii" la Paris și Seine-Saint-Denis, potrivit unor informații din Le Parisien confirmate de Agenția France-Presse (AFP). De asemenea, au fost emise mai multe mandate de arestare.

Banda "Scorpionii" este formată din români, explică cotidianul parizian, care practică jocul de alba-neagra, interzis pe drumurile publice. Această escrocherie necesită mai multe persoane: un maestru de joc care manevrează cărți, sau cupe și o minge, și "baroni" sau "baronese" care se prefac că joacă. Scopul este de a atrage turiștii și de a-i determina să parieze.

„Regele scorpion“, la adăpost, în România

 

Banda și-a luat numele de la scorpionul tatuat pe gâtul liderilor grupului. Potrivit AFP, ei au obținut peste un milion de euro pe an din această activitate, cu până la 20 de mese de joc pe zi, fiecare aducând până la 3.000 de euro. Câteva sute de mii de euro și dolari au fost confiscate de anchetatori.

Peste o sută de polițiști au fost implicați în raid, inclusiv membri ai Brigăzii Naționale de Cercetare și Intervenție și ai Raidului. Printre cei arestați se numără doi deputați, șapte locotenenți, un colector, directori de "sector", directori de "masă" și mai mulți "baroni", potrivit Le Parisien. Iubita șefului bandei, care se află în România, este unul dintre locotenenții arestați.

Dintre cele 22 de persoane arestate, unele ar trebui să fie obligate să părăsească teritoriul francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel