Măsurile de fluidizare a traficului la frontiere în perioada sărbătorilor, menţinute. Românii din diaspora se întorc la locurile de muncă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Măsurile implementate pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor vor fi menţinute şi în zilele următoare, în mod special la graniţa cu Ungaria, precizează Poliţia de Frontieră.

 

Potrivit sursei citate, măsurile au fost luate având în vedere că vacanţa de iarnă s-a încheiat, iar mulţi români se întorc în statele din vestul Europei, unde au plecat să lucreze. Astfel, acest lucru va duce la o creştere a valorilor de trafic la ieşirea din România.

"La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control", a transmis IGPF.

Poliţia de Frontieră recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere:

* În judeţul Arad: P.T.F. Nădlac-Nagylak, P.T.F. Nădlac II-Csanadpalota, P.T.F. Turnu-Batonnya, P.T.F. Vărşand-Gyula;

* În judeţul Bihor: P.T.F. Salonta-Mehkerek, P.T.F. Borş-Artand, P.T.F. Borş II-Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai-Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni-Letavertes;

* În judeţul Satu Mare: P.T.F. Urziceni-Vallaj şi P.T.F. Petea-Csengersima;

* În judeţul Timiş: P.T.F. Cenad-Kiszombor.

Cele mai mari valori de trafic, înregistrate la frontiera cu Ungaria


În perioada 17 decembrie 2021-07 ianuarie 2022, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2,3 milioane de persoane, din care 1,2 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,1 milioane pe sensul de ieşire din ţară, cu aproximativ 600.000 mijloace de transport.

Astfel, comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o dublare a valorilor de trafic, la frontierele României.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au efectuat formalităţile specifice aproximativ 840.000 persoane, dar şi prin punctele de frontieră aeroportuare - 825.000 persoane, scrie Agerpres.


Românii din diaspora se întorc la locurile de muncă, după ce au petrecut sărbătorile acasă

 

Anunțul vine după ce vămile din vestul țării au fost vineri pline de românii care se întorc la muncă în străinătate, după ce au petrecut sărbătorile acasă. 

La Nădlac 2, mașinile s-au așezat în coloane pe mai mulți kilometri, iar timpul de așteptare a fost și de peste două ore. Din fericire, în cele din urmă, spre după-amiază traficul s-a relaxat.

Aglomerația de acum marchează al doilea val al românilor stabiliți în diaspora, care iese din țară, după ce au venit de sărbători acasă.

Cei care ies în aceste zile din România, se intorc de luni, 10 ianuarie, la muncă în țările în care s-au stabilit după ce au părăsit țara, informează ȘtirileProtv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel