Masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber. Anunțul de ultimă oră al Prefecturii București

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Masca, obligatorie în spațiul liber
Masca, obligatorie în spațiul liber

Înmulțirea cazurilor de Covid în Capitală aduce noi restricții. Masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber, în București. Incidența cazurilor de infecție cu noul coronavirus a depășit 4 la mia de locuitori, transmite Prefectura Capitalei.

Se anunță noi restricții în București, după ce rata de infectare cu Covid a ajuns, azi, 27 septembrie, la 4,35 la mia de locuitori. Astfel, masca de protecție ar putea redeveni obligatorie și în aer liber, mai cu seamă unde sunt amenajate puncte de vânzare : piețe, târguri.

De altfel, Capitala a intrat în scenariul roșu de miercuri 22 septembrie. Pentru a putea intra în cafenele, restaurante, săli de spectacole și la alte evenimente publice, este necesar certificatul verde digital. Acesta este documentul care atestă vaccinarea anti- Covid, trecerea prin boală.

Prefectura București a anunțat care sunt restricțiile valabile de astăzi, 27 septembrie, Astfel, în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Reprezentanții mijloacelor de transport se vor asigura că aceste măsuri sunt respectate.

 

Masca de protecție ar putea redeveni obligatorie și în aer liber. Iată noile restricții

 

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Acesta nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore, a transmis Prefectura București.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel