Martin Lewis explică modul în care tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani pot obține 1.000 de lire sterline gratuite pe an

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

În contextul în care costul vieții este în creștere pentru britanici și prețurile la energie au crescut vertiginos, mulți dintre noi căutăm modalități de a economisi bani sau de a face un mic plus acolo unde putem.

Expertul în economisirea banilor, Martin Lewis, a dezvăluit cum ar putea primi tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani până la 1.000 de lire sterline pe an de la guvern.

 

Cum pot obține oamenii un ajutor suplimentar 

 

Explicând cum funcționează totul în cadrul emisiunii sale ITV Money Show, Martin a dezvăluit modul în care oamenii pot obține un ajutor suplimentar prin intermediul unui Lifetime ISA (LISA).

Puteți deschide un cont dacă aveți între 18 și 39 de ani și îl folosiți fie pentru a vă cumpăra prima casă, fie pentru pensionare.

În fiecare an, deținătorii de conturi pot adăuga până la 4.000 de lire sterline până la vârsta de 50 de ani, iar guvernul va adăuga, de asemenea, un procent suplimentar de 25% - ceea ce ar putea ajunge până la 1.000 de lire sterline pe an.

Ceea ce înseamnă că, dacă ați deschis contul la 18 ani și ați economisit 4.000 de lire sterline în fiecare an până la vârsta de 50 de ani, guvernul ar putea oferi un maxim de 30.000 de lire sterline.

"Un Lifetime ISA poate fi deschis între 18 și 39 de ani", a declarat Martin.

"În calitate de cumpărător pentru prima dată, statul vă va oferi un stimulent de 25% din banii pe care îi puneți. Poți pune până la 4.000 de lire sterline pe an [în], așa că este vorba de un bonus de până la un an și jumătate din partea statului."

 

Penalizare

 

Cu toate acestea, Martin a avertizat: "Lifetime ISA au o penalizare de retragere de 6,25% dacă nu le folosiți pentru a cumpăra o casă eligibilă sau dacă aveți sub 60 de ani când scoateți banii. Așadar, doriți să le plasați (banii) doar dacă aveți de gând să cumpărați cu siguranță o casă eligibilă. Și trebuie să îi aveți de un an înainte de a primi bonusul."

De asemenea, Martin a cerut guvernului fie să "renunțe la amenda pentru cei care cumpără case care nu se mai califică", fie să "mărească pragul" pentru a asigura "corectitudinea" celor care au conturi.

La începutul acestei săptămâni, Martin a dezvăluit că un număr impresionant de un milion de britanici ar putea avea 2.000 de lire sterline despre care s-ar putea să nu știe absolut nimic.

Guru al banilor a împărtășit dezvăluirea pe Twitter, subtitrând videoclipul: "Vârsta cuprinsă între 12 și 20 de ani (sau părintele cuiva care este): ești unul dintre cei până la 1 milion de oameni care pierd posibila sumă de 1.000 de lire sterline pe care nu o știi?"

El a explicat că acești bani vin sub forma unui Child Trust Fund - un cont de economii neimpozabile pe care guvernul l-a înființat pentru cei născuți între 1 septembrie 2002 și 2 ianuarie 2011.

Conturile au fost înființate cu 250 de lire sterline de la guvern, dar, în funcție de circumstanțele personale ale unui copil, acesta ar fi putut primi până la 500 de lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel