Marocanul bănuit că a comis dublul asasinat de la Iași s-a prezentat la spital pentru îngrijiri medicale și a plecat apoi acasă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O persoană suspectată că i-ar fi asasinat pe cei doi tineri ale căror trupuri au fost descoperite vineri noaptea, un cetăţean marocan şi o fată din comuna Miroslava, a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, pentru a primi îngrijiri medicale.  

Coordonatorul UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, Diana Cimpoeşu, a informat că în data de 9 decembrie s-a prezentat un tânăr cu nume străin, care avea o plagă tăiată la mâna dreaptă.

Potrivit sursei citate, acesta a fost tratat în urgenţă şi la clinica de Chirurgie Plastică. După ce a primit îngrijirile de specialitate bărbatul a plecat acasă cu recomandări de îngrijire.

Luni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au înaintat magistraţilor un mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele Ahmed Sami El Bourkadi.

Ahmed Sami El Bourkadi, student la UMF Iaşi, principalul suspect al dublului asasinat

 

'Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală şi, în consecinţă, ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public', este menţionarea Camerei de Consiliu a Tribunalului Iaşi.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student în anul al doilea la Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, în vârstă de 23 de ani.

Descoperirea a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri aveau urme de violenţă iar în imobil s-au identificat urme de ardere.

În urma descoperirii cadavrelor celor doi, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel