Marius Budăi, OPTIMIST că tot mai mulți ROMÂNI se vor întoarce în țară pentru finanțarea pensiilor majorate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Muncii se bazează pe întoarcerea românilor în țară pentru finanțarea pensiilor majorate. E una din sursele de venit suplimentare pe care Marius Budăi le-a identificat pentru creșterea accelerată și considerabilă a pensiilor în următorii 3 ani. 

Legea pensiilor este amânată deja cu jumătate de an, lucru care ar putea afecta majorarea promisă pentru finalul lui 2021.

Recalculările ar fi trebuit să înceapă din ianuarie, anul acesta. Impactul financiar pe 2019 este de 8 miliarde de lei, dar în 2022 va fi de zece ori mai mare, pentru că pensiile ar trebui să crească substanțial.

Citește și SCANDAL între Traian Băsescu și Marius Budăi: „Nu folosiți termeni care se potrivesc la vacă!"

Cu siguranță numărul de angajați va crește. Deja, timid, ușor, zeci, sute de oameni încep să se întoarcă în România. Deja sunt tot mai interesați să revină acasă pentru că nu e ușor să-și câștige existența. Dacă ușor-ușor ridicăm masa salarială, veniturile, chiar dacă nu reușim în scurt timp să ajungem la egal cu Uniunea Europeană, toți aceștia sunt cumuli de factori de a aduce oamenii din afară, de a crește numărul locurilor de muncă, infuzie în investiții, a declarat Marius Budăi, potrivit Digi FM.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel