Marius Budăi, anunț despre pensiile românilor: „Am spus foarte clar...“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre pensiile și a voucherele de alimente: „Suntem alături de seniorii României în perioada sărbătorilor pascale”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre pensiile și a voucherele de alimente: „Suntem alături de seniorii României în perioada sărbătorilor pascale”

Marius Budăi a vorbit despre o posibilă mărire a pensiilor în acest an. Ministrul Muncii spune că nu poate face promisiuni în acest moment. El a confirmat, sâmbătă, că va negocia dispariţia limitării creşterii pensiilor din PNRR.

Budăi nu promite o mărire a pensiilor în acest an: "Nu vrem să aducem speranțe pe care să nu le putem îndeplini. Am spus foarte clar, grijă noastră principala e să ducem programele la bun sfârșit, să ducem programul sprijin pentru românia la sfârșit, cardurile de alimente, suntem atenți la evoluția cifrelor. Eu în viață mea nu o să-mi permit să aduc vreo speranța seniorilor româniei pe care să nu o pot respectă", a explicat ministrul la Realitatea Plus.

Marius Budăi: Negociem dispariţia limitării creşterii pensiilor din PNRR

 

"Trebuie să avem discuții cu Comisia Europeană, să închidem spre final de an și legea pensiilor, să vedem ce păstrăm din legea veche că noi am scris foarte clar în programul de guvernare că plecăm în analiză de la Legea 127.

Grija principală să fie rezolvarea inechităţilor şi bineînțeles pe viitor să avem şi spațiu bugetar pentru a majora pensiile.

Dar nu m-aș pronunța din luna mai pe ce se întâmplă de la 1 ianuarie cu procente și cu alte lucruri, să creăm așteptări pe care ulterior tot noi, această coaliție, nu le putem îndeplini. Aş fi un pic mai prudent", a  afirmat ministrul Marius Budăi, în această seară, la Antena 3 CNN.

Ministrul a anunțat că va merge cu Marcel Boloş la Bruxelles pentru negocieri în cadrul PNRR, pentru a negocia "dispariția acelui procent prin care românii sunt condamnați la sărăcie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel