Marinadă de pește cu sos de soia și zahăr brun, o explozi de arome pentru papilele tale gustative

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Marinadă de pește cu sos de soia și zahăr brun, o explozi de arome pentru papilele tale gustative / Foto: Captură video youtube
Marinadă de pește cu sos de soia și zahăr brun, o explozi de arome pentru papilele tale gustative / Foto: Captură video youtube

Marinadă de pește cu sos de soia și zahăr brun, rețeta pe care nu vrei să o ratezi, deoarece îți va duce papilele gustative în al nouă-lea cer. Această marinată aromată pentru pește este perfectă nu numai prin gust, ci și prin modul în care se potrivește cu peștele.

După ce vei citi această rețetă delicioasă, cu siguranță o sa fugi la bucătărie să încerci și tu marinada de pește cu sos de soia și zahăr brun. Nivelul scăzut de aciditate al combinației de ingrediente nu va găti peștele înainte ca acesta să ajungă pe grătar, astfel încât peștele poate sta în marinată mai mult timp și poate căpăta mai multă savoare.

Combinația dintre sosul de soia și zahărul brun îi conferă o aromă de teriyaki și ajută la caramelizarea suprafeței peștelui în timp ce este fript pe grătar.

Vezi și: Rulouri cu bacon și cremă de brânză. Gustarea perfectă din doar 3 ingrediente!

 

Marinadă de pește cu sos de soia și zahăr brun - Ingrediente

 

- 118 grame de vin alb sec
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 132 grame de sos de soia
- 60 g de apă
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 2 linguri de zahăr brun
- 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Vezi și: Paste cu pui Alfredo - o combinație de vis gata rapid și ușor!

 

Marinadă de pește cu sos de soia și zahăr brun - Rețeta pas cu pas

 

Pentru început, adunați toate ingredientele la un loc. Combinați toate ingredientele într-un recipient de sticlă. Marinada poate fi preparată cu până la câteva zile înainte pentru a permite aromelor să se îmbine înainte de a adăuga peștele.

Pentru utilizare, puneți peștele ales într-o pungă de plastic resigilabilă și turnați destulă marinată astfel încât să acopere toată carnea. Se închide punga și se lasă la marinat timp de 30-60 de minute înainte de a fi gătită.

 

Tipuri de pește care se pot folosi

 

Cu această marinată, doriți să alegeți un pește cărnos care poate suporta ingrediente puternic aromatizate, cum ar fi sosul de soia, usturoiul și zahărul brun. Fileurile delicate nu ar funcționa, deoarece gustul lor blând și carnea fragedă ar fi copleșite de marinată.

Opțiunile bune includ somonul, tonul, peștele-spadă și mahi-mahi sau chiar creveții. Această rețetă ar fi, de asemenea, delicioasă ca marinată pentru pui la grătar.

 

Sfaturi pentru marinarea peștelui

 

O marinată este o modalitate excelentă de a adăuga aromă, de a menține peștele umed și de a preveni lipirea acestuia de grătar.

Cu toate acestea, în timp ce carnea de vită, în special bucățile dure, beneficiază de o marinare îndelungată (adesea peste noapte), peștele este o altă poveste. Peștele este fraged în mod natural și, prin urmare, nu are nevoie de un lichid pentru a descompune orice fibre și a frăgezi carnea.

În plus, nu este nevoie de foarte mult timp pentru ca aromele marinadei să infuzeze peștele; cele mai tari fripturi de pește (cum ar fi peștele-spadă) trebuie să stea în amestec timp de una până la două ore, în timp ce majoritatea celorlalte tipuri de pește necesită doar 30 de minute. 

 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel