Maria Grapini, intervenție în FORȚĂ în scandalul de la cimitir: "Fac un apel la autorități..."

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a făcut un apel către autorități să intervină urgent la cimitirul eroilor din Valea Uzului. 

Aproximativ 1.000 de maghiari au facut un lanț uman în jurul cimitirului eroilor din Valea Uzului, iar situația a escaladat rapid. Românii au spart lacătul porții și au pătruns cu forța în cimitir.

"Constat cu tristete ca, azi in zi de mare sarbatoare - Inaltarea si Ziua Eroilor, etnicii maghiari in prezenta liderilor lor, instiga populatia majoritara, nelasant romanii sa-si comemoreze eroii! Solicit urgent interventia institutiilor abilitate pentru dezamorsarea conflictului! Lantul uman este de fapt un protest neautorizat si fortele de ordine trebuie sa intervina! Statul democratic are Legi, Constitutie care trebuiesc respectate de toti cetatenii indiferent de etnie si religie!", a scris Grapini pe Facebook.

Peste 1000 de maghiari au format, joi, un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestările care urmează să fie organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociații românești, până la reglementarea situației create în jurul acestui cimitir.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel