Maria Grapini, apel pentru liderii UE: "Respectaţi drepturile românilor. Vă invităm acasă la noi"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a declarat, la dezbaterea din Parlamentul European privind comemorarea Revoluției din 1989, că solicită instituțiilor europene să respecte drepturile românilor și să dea credibilitate țării noastre deoarece în 30 de ani România s-a schimbat mult.

„Vin de la Timișoara. Exact acum 30 de ani eram pe stradă la Timișoara, alături de cetățenii Timișoarei. Pentru adevăr vă rog să înțelegeți că Revoluția nu este a unei persoane sau a unui grup de persoane, Revoluția este a românilor, a timișorenilor care au aprins flacăra și care a dus această flacără așa cum strigau «azi în Timișoara, mâine în toată țara». Aceasta este adevărul despre Revoluție. Această revoltă populară, au ieșit oamenii din fabrici, din toate colțurile Timișoarei. Am început să sunăm în alte orașe «Ieșiți pe stradă», pentru că nu se cunoștea la București ce e la Timișoara”, a afirmat Maria Grapini, luni, în plenul Parlamentului European.

 

Grapini, cerinţă pentru liderii UE

 

Aceasta a adăugat că poporul român este proeuropean, iar locul României este în UE.

„Dați-mi voie, că este comemorare, să fac o plecăciune în fața miilor de morți, în fața timișorenilor care s-au sacrificat primii, în fața românilor care au ieșit fără arme, cu brațele deschise în fața celor care au venit să îi împuște, pur și simplu să îi împuște. Cred că avem datoria, dragi colegi și instituțiile europene, să respectați poporul român. Poporul român este proeuropean. Nu vă luați după informații și după anumiți conducători. Poporul român este proeuropean. Locul nostru este în UE. Din respect, acum la 30 de ani, vă cer Comisiei, Consiliului, Parlamentului să respectați drepturile românilor, cetățeni europeni și dați-ne credibilitate, pentru că da, în 30 de ani România s-a schimbat mult. Poate nu știți cât, dar vă invităm acasă la noi. Români dragi, oriunde veți trăi, vă cer unitate, solidaritate și iubiți-vă țara”, conchis Grapini.

Parlamentul European a dezbătut, luni la Strasbourg, o rezoluție pentru comemorarea a 30 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989. Votul asupra rezoluției va fi dat în plenul de joi al PE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel