Marea Britanie: Tânăr român fuge de la locul accidentului după ce își omoară prietenul și lasă o româncă urlând din cauza rănilor

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Tânărul Robert T. de 20 de ani  a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare în Marea Britanie după ce și-a ucis prietenul român într-un accident rutier. Deși se află în spatele gratiillor, motivarea instanței în cazul acestui accident deosebit de grav a fost finalizată abia acum de Instanța din Plymouth.

Șoferul român, în vârstă de 20 de ani, beat și fără permis, a provocat un accident în care a murit prietenul lui, Andrei Zaharia, de 23 de ani și a fost rănită grav o altă româncă, Alexandra Chelaru, care a fost la un pas de moarte. După ce a produs teribilul accident a fugit de la locul accidentului, însă după două ore s-a predat singur la Poliție.

În urma procesului, vinovatul a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare. De asemenea, la doi ani după ce iese din închisoare nu va mai avea voie să conducă mașina. 

Tragicul eveniment s-a produs pe 11 octombrie 2018, atunci când Robert s-a urcat beat la volanul mașinii și a condus spre casă, după ce a plecat de la un club. Băuse timp de 5 ore votcă în compania unor prieteni. Avea carnetul suspendat pentru că fusese prins vorbind la telefon. Pe drumul spre Torquay, Robert a pierdut controlul volanului și a nimerit într-un pom. Acul kilometrajului s-a oprit la 162 km/h, deși limita de viteză era de 30 km/h. 

Aflat pe locul din dreapta, prietenul lui, Andrei Zaharia, a murit pe loc, iar Alexandra Chelaru, o fată aflată pe locul din spate, a suferit răni grave. Robert a fugit de la locul accidentului, lăsându-l pe Andrei Zaharia mort și pe Alexandra Chelaru urlând de durere. Un alt șofer care a trecut prin zonă a văzut că o mașina era încolăcită pe un pom și a alertat autoritățile.

A fugit de la locul accidentului, lăsându-și prietena urlând după ajutor

 

Audiată de judecători, românca a spus că atât ea, cât și Andrei l-au rugat pe Robert să încetinească dr acesta a râs la auzul cerinței lor. Ea a mai spus că bărbatul a fugit de la locul accidentului fără măcar a chema ambulanța sau pe cineva să le vină în ajutor, lăsând-o urlând de durere.

Andrei a fost identificat formal de sora sa, Ionela Zaharia. Autopsia a relevat că românul murise pe loc, din cauza unor răni grave la cap, incompatibile cu viața. El  s-a născut în februarie 1995 în Bacău, România și a muncit și a trăit la Torquay înainte de a muri.

„Ai condus pe drumurile umede noaptea, când abilitatea ta de a conduce era afectată de alcool și la viteze excesive și necorespunzătoare. Ai creat un risc substanțial de a răni sau de a ucide pe cineva. Nu ai oprit și ai fugit de la locul faptei fără să-ți dai seama de situația pasagerilor și fără să soliciți asistență pentru aceștia. Comportamentul tău extrem de iresponsabil și asumarea deliberată a riscului s-au putut datora în parte nechibzuinței tinereții, dar vinovăția ta rămâne ridicată“, se arată în motivarea instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel