Marea Britanie. Patru copii în stop cardiac după ce au căzut într-un lac îngheţat

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Doi bărbați, acuzați că au efectuat castrări pe oameni și au difuzat imaginile pe internet. Un român este implicat
Doi bărbați, acuzați că au efectuat castrări pe oameni și au difuzat imaginile pe internet. Un român este implicat

Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut duminică într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au anunţat serviciile britanice de salvare, scrie AFP.

Copiii au fost recuperaţi din apa îngheţată de salvatorii chemaţi la începutul după-amiezii la Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham.

Potrivit martorilor, ei se jucau pe gheaţa unui lac îngheţat şi au căzut în apă.

"Copiii au fost scoşi din apă şi au fost supuşi imediat protocoalelor de resuscitare de pompieri şi paramedici", a declarat şeful pompierilor locali, Richard Stanton, într-o conferinţă de presă duminică seară.

"Din păcate, copiii în apă erau în stop cardiac şi au fost conectaţi la sisteme perfecţionate de menţinere în viaţă în drum spre spital", a declarat Cameron McVittie de la serviciul local de ambulanţă.

În "stare critică", au fost duşi la două spitale din Birmingham.

Nu au fost precizate sexul şi vârsta copiilor şi nici timpul cât au stat în apă înainte de a fi salvaţi.

Bilanţul s-ar putea în răutăţi, deoarece poliţiştii au făcut cunoscut că, la sosirea la faţa locului, li s-a spus că "până la şase persoane" au căzut în apă.

"După ce i-am salvat pe cei patru copii, am continuat căutările pentru a verifica dacă mai erau alte persoane în apă", a spus Richard Stanton. O echipă de salvare va continua căutarea peste noapte.

Dar, "având în vedere temperatura în apă, vârsta celor care au intrat în apă şi timpul petrecut în ea, nu mai este vorba de o operaţiune de salvare", ci mai degrabă de recuperarea potenţialelor corpuri, a spus el.

Un poliţist detaşat la faţa locului a fost dus şi el la spital după ce a suferit o uşoară hipotermie, a precizat şeful pompierilor în conferinţa de presă.

Regatul Unit se confruntă de vineri cu un important val de frig, cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel