Marea Britanie. O româncă a furat diamante evaluate la 5,7 milioane de dolari, dar va plăti doar o amendă de 340 de dolari

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O hoață de naționalitate română, care s-a dat drept expert în pietre prețioase pentru a schimba diamante în valoare de 5,7 milioane de dolari cu simple pietre, a fost condamnată să plătească o amendă de doar 340 de dolari SUA.

Lulu Lakatos, în vârstă de 60 de ani, ispășește o pedeapsă de cinci ani și jumătate după ce a fost condamnată pentru complicitate la furt.

Ea a declarat pentru bijutierii Boodles din cartierul londonez de lux Mayfair că a fost trimisă să evalueze șapte diamante în numele unor cumpărători ruși.

Cetățeanul român, care a fost condamnat în iulie anul trecut, a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce făcea un joc de mână prin care reușea să schimbe o geantă cu lacăt, care conținea diamante autentice, cu un duplicat.

O româncă a furat diamante evaluate la 5,7 milioane de dolari

 

Totul s-a întâmplat în martie 2016. Potrivit investigațiilor, după ce a plasat geanta falsă, a părăsit magazinul. Atunci a înmânat bijuteriile unei femei necunoscute, care are legături cu o bandă criminală internațională, care a fugit din Marea Britanie în Franța în următoarele trei ore.

Punga care conținea pietrele a fost plasată în seiful lui Boodles, iar șiretlicul a fost descoperit abia a doua zi. Adevăratele diamante nu au fost niciodată recuperate.

Acum, un judecător a dispus ca Lakatos să plătească doar o amendă de 340 de dolari.

Românca va plăti doar o amendă de 340 de dolari



Angajații de la Boodles, din centrul Londrei, credeau că femeia vindea diamante pentru un rus pe nume Alexander.

La proces s-a spus că singurul bun pe care hoața îl deținea era suma de 245 de lire sterline (340 de dolari) în numerar găsită asupra ei când a fost arestată.

Judecătorul Alexander Milne QC a remarcat "contrastul izbitor" dintre valoarea diamantelor furate și activele disponibile ale lui Lakatos.

Întrucât banii fuseseră deja sechestrați, acesta a stabilit o pedeapsă de o zi de întârziere și i-a dat o lună pentru a plăti datoria.

Lakatos, care s-a născut în România, va fi extrădată în Franța, unde a locuit, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel