Marea Britanie: Ambasada României a transmis numărul de SECȚII de VOTARE dorit pentru românii din Regat

Narcis Popa / 4 oct 2019, 22:17 Salveaza PDF Comentarii

Ambasada României în Marea Britanie și Irlanda de Nord a transmis, vineri, că propune înființarea a 71 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din România. 60 dintre acestea se vor afla în Anglia. Lista finală cu propuneri va fi transmisă Ministerului de Externe și aprobată de AEP.

„Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va propune înființarea a 71 de secții de votare alegerile pentru Președintele României de anul acesta. Pentru a răspunde întrebărilor venite în urma informațiilor din mass-media despre organizarea a doar opt secții de votare, precizăm că cele opt sunt cele propuse de Consulatul General al României la Edinburgh (pentru a acoperi Scoția și Irlanda de Nord). Subliniem că, pe lângă acestea, mai sunt în lucru încă 63 de propuneri destinate să acopere restul teritoriului Regatului Unit, mai precis 60 în Anglia și 3 în Țara Galilor. Lista finală va fi transmisă către Ministerul Afacerilor Externe, care o va supune aprobării Autorității Electorale Permanente în momentul în care pentru fiecare dintre secțiile de votare propuse va fi identificată o locație, termenul limită fiind, potrivit legii, 19 octombrie 2019”, se arată într-un comunicat de presă. 

Instituția precizează și care e procedura de înființare a secțiilor de votare în Marea Britanie.

„Conform prevederilor OUG nr. 64/2019 privind modificarea și completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, comunicarea secțiilor de votare propuse de misiunile diplomatice și oficiilor consulare se face eșalonat către Autoritatea Electorală Permanentă. Comunicarea listei complete se face de către fiecare misiune diplomatică și consulară în parte, pe măsură ce operațiunile de identificare și stabilire a sediilor secțiilor de votare sunt finalizate. La nivelul Marii Britanii, procesul de înființare a secțiilor de votare este gestionat prin intermediul celor trei misiuni diplomatice și consulare: Ambasada României la Londra (44 de secții), Consulatul General de la Manchester (19 secții), Consulatul General de la Edinburgh (8 secții). Spre deosebire de Consulatul General de la Edinburgh, care a finalizat procesul de identificare a spațiilor pentru cele 8 secții propuse în circumscripția sa, Ambasada României la Londra și Consulatul General de la Manchester se află în curs de identificare a spațiilor pentru 5 din cele 44, respectiv 3 din cele 19 pe care le vor propune”, mai transmite Ambasada.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy