Marea Britanie. Irina, găsită moartă în vila de 15 milioane de lire sterline pe care o deținea în Londra

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Irina, găsită moartă în vila de 15 milioane de lire sterline pe care o deținea în Londra
Marea Britanie. Irina, găsită moartă în vila de 15 milioane de lire sterline pe care o deținea în Londra

Moartea Irinei Izmestieva, de 51 de ani, soția fostului senator rus Igor Ismestiev, rămâne încă un mister, la câteva săptămâni după ce cadavrul ei a fost găsit în vila de 15 milioane de lire sterline pe care o deținea în vestul Londrei.

Moartea Irinei Izmestieva este în prezent investigată de către medicii legiști, relatează Digi24. Ofițerul legist Zuzanna Janica a declarat pentru sursa citată că ar putea dura încă 4-6 săptămâni pentru stabilirea cauzei decesului.

Irina Izmestieva s-a mutat în Marea Britanie în 2007, după ce soțul ei, membru al parlamentului rus, a fost arestat și condamnat la închisoare pe viață. Igor Izmestiev a fost acuzat că a condus un grup infracțional și că a comandat mai multe crime. Deși a susținut tot timpul că nu a fost implicat în faptele de care a fost acuzat, Igor a fost găsit vinovat.

Oxana Mason, o prietenă apropiată a Irinei, mamă a doi copii, a spus că toți apropiații au fost șocați de moartea ei. Oxana a spus că încă așteaptă un rezultat de la medicul legist după care va organiza înmormântarea.

„Legistul nu ne-a spus nimic, așa că așteptăm raportul lor. Am primit doar un telefon rapid în care ni s-a spus că se așteaptă rezultatul”, a declarat prietena femeii decedate.

 

Moartea Irinei este suspectă

 

Yevgeny Chichvarkin, un om de afaceri rus exilat, care trăiește la Londra, a spus pe o rețea socială că ancheta ar trebui preluată de serviciile secrete, pentru că moartea Irinei este suspectă. Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat că, la data descoperirii cadavrului - 12 noiembrie - cazul nu ridica suspiciuni.

Ajunsă la Londra în 2007, Irina Izmestieva s-a integrat rapid în înalta societatea britanică datorită relațiilor stabilite prin intermediul soțului ei, fiind fotografiată la un eveniment alături de Prințul Harry, în 2012.

Vladimir Putin i-a promis unui important militant pentru drepturile omului că îl va grația și îl va elibera pe soțul ei, însă nu a făcut-o. Tocmai din acest motiv apropiații cer anchetarea temeinică a morții ei.

Mai mulți cetățeni ruși au murit în circumstanțe suspecte în Marea Britanie, în ultimii ani.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel