Marea Britanie. Creşte rata şomajului pentru prima dată de la impunerea restricţiilor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Rata şomajului în Marea Britanie a crescut pentru prima dată de când au fost impuse restricţii pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), în martie, dar scăderea numărului de angajaţi a fost mai puţin severă decât previzionau analiştii, transmite Reuters.

Conform datelor publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), în perioada mai-iulie 2020 rata şomajului a urcat la 4,1%, de la 3,9% în perioada aprilie-iunie 2020, în linie cu estimările analiştilor.

Totuşi, scăderea numărului de angajaţi cu 12.000 a fost mult mai redusă faţă de previziunile analiştilor.

Datele autorităţilor fiscale din Regatul Unit arată că în perioada martie-august 2020 numărul angajaţilor pe statele de plată ale companiilor a scăzut cu 695.000, sporind temerile privind un nivel record al şomajului. Analiştii se aşteaptă la creşterea numărului de şomeri după ce va expira schema de protejare a locurilor de muncă, la finalul lunii octombrie.

"Aceasta este o perioadă dificilă pentru multe persoane deoarece pandemia continuă să aibă un impact semnificativ asupra locurilor de muncă şi condiţiilor de viaţă. De aceea, protejarea locurilor de muncă şi sprijinirea oamenilor pentru a reveni în activitate sunt priorităţile mele", a afirmat ministrul de Finanţe, Rishi Sunak.

Numărul locurilor de muncă vacante a urcat cu 434.000 în perioada iunie-august 2020, la aproape jumătate faţă de nivelul înregistrat înaintea pandemiei.

Luna trecută, Banca Angliei previziona că până la finalul anului rata şomajului va ajunge la 7,5%.

Economia britanică s-a contractat cu un nivel record, 20,4%, în trimestrul doi din 2020, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), conform datelor publicate luna trecută de Oficiul Naţional de Statistică. Este cel mai sever declin raportat până acum de o economie importantă şi este în linie cu estimările analiştilor. Marea Britanie este a şasea economie a lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel