Marea Britanie. Ajutoare de la stat pentru milioane de oameni. Cine poate beneficia de bani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Peste 8 milioane de gospodării din Marea Britanie vor primi, începând de astăzi, 324 de lire sterline, ca parte a unui ajutor guvernamental care prevede acordarea a 1.200 de lire sterline familiilor nevoiaşe. 

Banii vin aşadar pentru a-i ajuta pe locuitori să facă faţă costului tot mai ridicat al vieţii, relatează Observator. Cele 324 de lire sterline reprezintă a doua tranşă din ajutor, care este destinată celor cu venituri mici. 

Beneficiarii sunt pensionarii, cei aflaţi în şomaj, persoanele care primesc ajutor financiar de la stat pentru creşterea copilului şi persoanele cu dizabilităţi. Din cele 1.200 de lire sterline, 400 sunt destinate acoperirii facturilor la energie.

 

Vezi și 

 

Tot mai mulți români se stabilesc în Anglia și Țara Galilor: Cifrele oficiale arată o creștere de 576% față de 2011

 

Ultimele date din Anglia și Țara Galilor arată o creștere uriașă a numărului de români stabiliți în aceste regiuni. Numărul celor care trăiesc în Anglia şi Ţara Galilor, născuţi fiind însă în afara Marii Britanii a ajuns la 10 milioane, în principal printr-o creştere uriaşă a numărului de cetăţeni români, arată cele mai recente date de recensământ publicate miercuri de Oficiul naţional de statistică de la Londra, citate de dpa. Potrivit acestora, în 2021 în Anglia şi Ţara Galilor trăiau 539.000 de rezidenţi născuţi în România, faţă de doar 80.000 în 2011, ceea ce înseamnă cu 576% mai mulţi.  

Creşterea mare a numărului celor născuţi în România a urmat ridicării restricţiilor la lucru în Uniunea Europeană, în 2014.

Conform aceloraşi date, numărul total al rezidenţilor din Anglia şi Ţara Galilor născuţi în afara Regatului Unit a crescut cu 2,5 milioane faţă de 2011.

India rămâne ţara natală cea mai răspândită în rândul acestor rezidenţi, cele 925.000 de persoane de origine indiană care trăiesc în Marea Britanie reprezentând 1,5% din populaţia ţării de origine.

În paralel, numărul celor născuţi în Irlanda a scăzut de la 407.000 în 2011 la 325.000 în 2021.

Datele recensământului au arătat cum s-a schimbat populaţia pe parcursul ultimului deceniu, care a cuprins atât Brexitul cât şi pandemia, a notat directorul adjunct al oficiului de statistică, Jon Wroth Smith.

„Putem vedea că românii au fost un vector important al acestei schimbări, dar au fost în acelaşi timp creşteri datorate migraţiei din India, Pakistan şi Polonia, precum şi din ţări sud-europene ca Italia”, a menţionat acesta.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel