Marcel Ciolacu vede PSD pe primul loc la alegeri: "Câştigăm în diaspora!"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Marcel Ciolacu / Foto: facebook.com/CiolacuMarcel/
Marcel Ciolacu / Foto: facebook.com/CiolacuMarcel/

Marcel Ciolacu e convins că PSD va câștiga alegerile și că va lua președinți de Consilii Județene de la PNL. 

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică, referitor la declaraţiile liderilor PNL potrivit cărora liberalii vor câştiga alegerile, că este important că nu mai există "acele jigniri directe" între cele două partide, menţionând că, după alegerile locale, social-democraţii vor avea cu 10% mai mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene, care vor fi câştigaţi de la PNL.

Întrebat la Antena 3 în legătură cu declaraţiile liderilor PNL, de la lansările de candidaţi, potrivit cărora liberalii vor câştiga alegerile în toate regiunile, Marcel Ciolacu a răspuns: "Câştigăm noi în diaspora!".

"Eu am preferat să merg prin ţară şi să n-am aceste întâlniri în sală şi, în perioada următoare, o să merg mai mult printre oameni şi la obiectivele pe care le avem şi guvernamentale de făcut, dar să avem şi contactul direct cu cetăţenii. Normal, este mobilizarea fiecărui partid. Important este că nu mai există totuşi, şi se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite", a adăugat el.

Ciolacu a susţinut că, după alegerile locale, PSD va avea minim 22 de preşedinţi de Consilii Judeţene.

"Pe de altă parte, eu vă spun direct şi îmi asum: în acest moment, Partidul Social Democrat are 20 de Consilii Judeţene, conduse de social-democraţi. Vom avea cu cel puţin 10% în plus după alegerile locale, adică minimum 22. Presupun că nu o să piardă Harghita sau Covasna cei de la UDMR, deci înseamnă că vom câştiga de la Partidul Naţional Liberal", a spus Ciolacu.

El a afirmat, legat de relaţia dintre PSD şi PNL, că nu a fost scandal în Guvern.

"Uitaţi-vă totuşi la Guvernul României. Eu nu am mai auzit un scandal. Aduceţi-vă aminte când erau PNL cu USR ce scandaluri erau non-stop la televiziune în timpul şedinţelor de guvern, după şedinţele de guvern, în Parlament. Avem un Guvern funcţional, respect pe toată lumea, indiferent dacă sunt colegii mei de la PSD sau de la PNL, care este un cumva detaşat de lupta politică, de aceea nici nu au fost prinşi miniştri pe lista de europarlamentare. Şi Guvernul României funcţionează indiferent că avem cel mai încărcat an electoral. Părerea mea este că asta era cea mai mare miză", a mai spus premierul, potrivit Agerpres.

Ciolacu spune că este convins că Geoană va candida la prezidenţiale

 

Preşedintele PSD s-a declarat "ferm convins" că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidenţiale, menţionând şi că nu a avut nicio discuţie cu acesta, din calitatea acestuia de secretar general adjunct al NATO, despre situaţia de criză de securitate.

"Avem două conflicte, avem un război în Ucraina, avem un conflict în Orientul Mijlociu şi avem România. Statul român şi România are şansa de a avea secretarul general adjunct la NATO, pe domnul Mircea Geoană. Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele, cu asta se ocupă NATO, nu cu lansări de cărţi. Am înţeles. Domnul Geoană este în campanie. Domnul Geoană va candida. Eu nu sunt ironic, dar eu presupun că românii aşteaptă în primul rând de la mine să vorbesc de ce fac la Guvern. Dar, eu cu domnul, cu românul Mircea Geoană nu am avut nicio discuţie în ceea ce priveşte situaţia de criză de securitate în care ne aflăm. Credeţi-mă că am avut cu toţi responsabilii din domeniu",a afirmat Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3 întrebat în legătură cu o posibilă intenţie a lui Mircea Geoană de a candida la Preşedinţie.

El a adăugat că a avut discuţii pe tema securităţii "cu toată lumea, mai puţin cu domnul Geoană, românul".

"Am înţeles. Domnul Geoană este în campanie, lansează cărţi şi lumea îl roagă să candideze. (...) Foarte bine, dar sunt ferm convins că va candida. Sunt ferm convins că domnul Geoană va candida. Foarte bine pentru democraţie", a adăugat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel