Marcel Ciolacu, replică pentru Orban, după discursul din Parlament: „Mâine depunem moțiune de cenzură“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

„Mă așteptam ca primul ministru să nu mai vină astăzi în plen după decizia CCR“, a declarat Marcel Ciolacu, la adresa premierului Ludovic Orban, care a susținut astăzi un discurs în Parlament, pe tema asumării răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi.

„Mă așteptam ca primul ministru să nu mai vină astăzi în plen după decizia CCR. Curtea a spus că e neconstituțional, ilegal pe proiecte de lege care sunt în dezbatere în formă finală, cum e și legea electorală. Dimineață depunem moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Opoziţia se bucură când puterea îi oferă motiv să depună mai multe moţiuni“,  afirmat Marcel Ciolacu.

„Categoric dorim să treacă moţiunea de cenzură. Matematic nu avem voturile“, a adăugat Ciolacu.

„Nu poți schimba regulile în timpul jocului. Mai mult, avem decizia CCR“, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

„Noi dorim să treacă moțiunea de cenzură. Constituțional există posibilitatea de a se ajunge la anticipate dacă trece moțiunea, dar sunt pași mulți. Nimeni în UE nu și-a permis să încalce recomandări ale Comisiei de la Veneția și ale CCR cu 6 luni înaintea alegerilor. E o linie roșie a democrației”, a susținut Ciolacu.

Parlamentul s-a reunit miercuri, în şedinţă comună extraordinară. Ludovic Orban a prezentat proiectul de asumare al răspunderii Guvernului pe modificarea legii electorale, astfel încât alegerile locale să de facă în două tururi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel